Υποκλίθηκε όλος ο Ολυμπιακός: «Ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία του συλλόγου» - iefimerida.gr

Υποκλίθηκε όλος ο Ολυμπιακός: «Ο Σπανούλης άλλαξε την ιστορία του συλλόγου»

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Euroleague δημιούργησε ένα υπέροχο αφιέρωμα για τον Βασίλη Σπανούλη ενόψει του Final 4 στην Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτό αρκετοί πρωταγωνιστές των «ερυθρολεύκων» μιλούν για τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν άλλαξε την ιστορία του συλλόγου του Πειραιά.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο πρωταγωνιστής του καινούριου αφιερώματος της Euroleague και τονίζει πως του αρέσει να είναι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού.

Για αυτόν μίλησαν και οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Κεμ Μπιρτς.

Στο πλαίσιο του EuroLeague Weekly: Focus, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε: «Μου αρέσει να είμαι μέρος της οικογένειας, ως πατέρας ή μεγάλος αδελφός. Θέλω απλά να βοηθήσω σε κάθε στιγμή για το καλό της ομάδας. Όλοι έχουν τους ρόλους τους, κάποιος μιλάει περισσότερο, κάποιος λιγότερο, είναι μία οικογένεια, όλοι νοιαζόμαστε για τους άλλους. Ίσως μερικές φορές είμαι λίγο σκληρός με τους συμπαίκτες μου, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή θέλω να γίνει η ομάδα καλύτερη.

Η δουλειά μου εδώ δεν είναι μονάχα να σκοράρω ή να μοιράζω ασίστ. Η δουλειά μου εδώ να βελτιώνω τους συμπαίκτες μου και να δίνω την μπάλα στο σωστό άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή. Είναι το καλύτερο συναίσθημα να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης. Με αυτήν την ομάδα, από το 2012 έχουμε πάει σε τρεις τελικούς και έχουμε κερδίσει δύο φορές. Δεν ξέρουμε αν θα μείνουμε μαζί, οπότε πρέπει να κυνηγήσουμε την ευκαιρία και να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: «Ο συνδυασμός της θέλησης του για νίκες με τις γνώσεις, τις εμπειρίες του και το χαρακτήρα του επηρεάζει όλους τους παίκτες. Είναι ο ηγέτης μας. Δεν μπορείς να βρεις πολλούς τέτοιους παίκτες στην ιστορία. Πιστεύω πως ο θρύλος του είναι σημαντικός».

Τη σειρά πήρε ο Κώστας Παπανικολάου: «Όλα αυτά χτίστηκαν γύρω από το Βασίλη. Είναι τόσο σπουδαίος παίκτης, που τα εκμεταλλεύτηκε άριστα. Έκανε καλύτερους παίκτες και ανθρώπους όλους γύρω του. Η συνεισφορά του στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια είναι ακόμη σημαντικότερη απ΄ότι φαίνεται. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ζήσει χωρίς το μπάσκετ. Ξυπνάει και κοιμάται κάθε μέρα σκεπτόμενος το μπάσκετ. Αυτό είναι το σημαντικότερο παράδειγμα για εμάς τους νεότερους παίκτες για το πώς πρέπει να είναι οι σωστοί επαγγελματίες και οι νικητές, για το πώς πρέπει να προετοιμάζεσαι και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Όλοι χρωστάμε πολλά στο Βασίλη»

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης : «Ο Σπανούλης δεν είναι ηγέτης μονάχα στο παρκέ, αλλά και μακριά από αυτό. Σκέφτεται ανάλογα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Μετά το 2011 ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί στον Ολυμπιακό και άλλα τρία με τέσσερα χρόνια με την Εθνική. Είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Για μένα είναι σαν ο δεύτερος αδερφός μου».

Τέλος ο Κεμ Μπιρτς τόνισε: «Όταν είναι στην ομάδα σου, είναι εύκολο να χαλαρώσεις πριν από το παιχνίδι. Σε ηρεμεί με τα λόγια του. Ξέρεις επίσης ότι θα δικαιωθεί, επειδή έχει ξαναβρεθεί στο ίδιο σημείο. Με βοήθησε πολύ να κατανοήσω το ρόλο μου, χωρίς να πρέπει να υπερβάλω. Αν υπερέβαλα, μου το εξηγούσε τονίζοντας ότι είμαστε όλοι μία ομάδα και πως πρέπει να κάνω δύο συγκεκριμένες κινήσεις».

Στην αρχή του video ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρει πως ο Kill Bill άλλαξε την ιστορία των «ερυθρολεύκων», ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης επισημαίνει πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Σπανούλης FInal 4
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ