Γαλλία: Γιατί η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί τελικά την Τετάρτη -Τι ψάχνει ο Μακρόν - iefimerida.gr

Γαλλία: Γιατί η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί τελικά την Τετάρτη -Τι ψάχνει ο Μακρόν

Φωτογραφία: AP/ Michael Kappeler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μία ημέρα αργότερα από ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν, θα ανακοινωθεί τελικά η νέα σύνθεση της γαλλικής κυβέρνησης.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στον έλεγχο που γίνεται σε πιθανούς υπουργούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Συγκεκριμένα, γίνεται ένας αρχικός έλεγχος της φορολογικής κατάστασης των προσώπων που επέλεξε ο Εμανουέλ Μακρόν με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, παρότι, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, ο νόμος ορίζει ότι αυτός ο έλεγχος γίνεται μετά τον διορισμό τους. Ακόμη, ερευνάται το αν υπάρχει πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Σε ό,τι αφορά τον φορολογικό έλεγχο, ένας πιο λεπτομερής θα διεξαχθεί έπειτα από τον ορισμό των υπουργών. Επίσης, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα υπογράψουν δέσμευση ότι δεν έχουν δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν κυβέρνηση υπουργοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ