Χρίστος Δήμας (ΝΔ): Ομολογία αποτυχίας και στο στόχο για ανάπτυξη - iefimerida.gr

Χρίστος Δήμας (ΝΔ): Ομολογία αποτυχίας και στο στόχο για ανάπτυξη

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Τσίπρα και στον στόχο για την ανάπτυξη του 2017, κάνει λόγο ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας και αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Δήμα:

«Με φόντο το νέο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα είναι εντυπωσιακή η δημόσια ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης στο στόχο για ανάπτυξη εντός του 2017. Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, κόστισε περίπου 1,58 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσα σε μόλις έξι μήνες, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα:

- Στον Προϋπολογισμό του 2017 (σελ. 27), τον οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση στις 16 Νοεμβρίου 2016, η πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,7%

- Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 11 Μαΐου, αναθεώρησε την φετινή πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 2,1%

- Στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή (Αιτιολογική Έκθεση, σελ. 154) η πρόβλεψη μειώνεται ακόμα περισσότερο στο 1,8%.

Είναι προφανές ότι κάθε ημέρα παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κοστίζει στους Έλληνες και τους προσθέτει δυσβάσταχτα βάρη.

Ανικανότητα, ψέματα, και ολιγωρίες δίχως τέλος, από μία Κυβέρνηση που αυτοδιαψεύδεται με την ταχύτητα του φωτός. Η μόνη λύση για τη χώρα, είναι η πολιτική αλλαγή».

Χρίστος Δήμας (ΝΔ): Ομολογία αποτυχίας και στο στόχο για ανάπτυξη | iefimerida.gr 0
Χρίστος Δήμας (ΝΔ): Ομολογία αποτυχίας και στο στόχο για ανάπτυξη | iefimerida.gr 1
Χρίστος Δήμας (ΝΔ): Ομολογία αποτυχίας και στο στόχο για ανάπτυξη | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρίστος Δήμας μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ