Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Φίλιππος - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Φίλιππος

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στάθηκε στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ τα τελευταία 60 χρόνια ασκώντας τα καθήκοντά του.Μόλις πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα πως ο πρίγκιπας Φίλιππος πρόκειται να αποδεσμευτεί.

Σύμφωνα με τη Sunday Times η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τα εγγόνια της να αφοσιωθούν περισσότερο στον βασιλικό τους ρόλο και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Ωστόσο, αίνιγμα αποτελεί η απόφαση της παραίτησης του Φιλίππου.

Την αποκάλυψη του λόγου, έκανε μιλώντας στην εφημερίδα Daily Star ένας από τους μπάτλερ του παλατιού ο οποίος υπηρέτησε την βασιλική οικογένεια για πάνω από δέκα χρόνια. Το κρύωμα που υπέστη ο Φίλιππος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών σε συνδυασμό με εκείνο που αντιμετώπισε και η ίδια η Ελισάβετ φέρεται να ήταν εκείνο που τον ώθησε στο να λάβει αυτή την απόφαση. «Είμαι 95, πρέπει να χαλαρώσω», εξομολογήθηκε ο Φίλιππος, σύμφωνα με την μαρτυρία του μπάτλερ.

 Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Φίλιππος | iefimerida.gr 0

Εκείνο όμως που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση σαν αποκάλυψη και μάλιστα από τις ίδιες πηγές είναι ότι την απόφαση την πήρε έπειτα και από τον θάνατο δύο καλών του φίλων.

 Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Φίλιππος | iefimerida.gr 1

H απώλεια του επί πολλά έτση φίλου του, Μπράιαν Μακγκράθ, που υπήρξε στο παρελθόν και γραμματέας του και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο σε συνδυασμό με την απώλεια ενός ακόμη οικείου προσώπου του Φίλιππου, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που τον οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση.

 Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Φίλιππος | iefimerida.gr 2
 Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Φίλιππος | iefimerida.gr 3

Πηγή Φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φίλιππος Πρίγκιπας παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ