Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα πού σχεδιάζονται στη Σερβία και στις επενδυτικές δυνατότητες, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς, στην τοποθέτησή του στο Belt and Road Φόρουμ, στο Πεκίνο.

Στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα έργο με τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, τη διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου. Το θέμα είχαν συζητήσει οι δύο ηγέτες και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βελιγράδι. Οπως ανέφερε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Σερβίας θα είναι σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ώστε να προχωρήσει άμεσα αυτό το σημαντικό σχέδιο που συνδέεται και με τη σιδηροδρομική διασύνδεση Βελιγραδίου-Βουδαπέστης που ολοκληρώνεται σύντομα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Σέρβος Πρόεδρος, στο περιθώριο της συνόδου, συμφώνησαν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας, που ανακοινωθηκε στο Βελιγράδι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα, να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο κ. Βούτσιτς στήριξε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού να επαναληφθεί το Belt and Road Forum καθώς ενισχύει αποφασιστικά τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ελλάδα Σερβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ