Η γυναίκα που δημιούργησε και τελικά μίσησε την Ημέρα της Μητέρας [εικόνα] - iefimerida.gr

Η γυναίκα που δημιούργησε και τελικά μίσησε την Ημέρα της Μητέρας [εικόνα]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή ήταν η Ημέρα της Μητέρας, μια γιορτή που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει και να ευχαριστήσει τις μητέρες.

Η ιδέα γι’ αυτή την ημέρα ήταν της Αννα Τζάρβις, η οποία με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τη δική της μητέρα.

Η μητέρα της ήταν μια κοινωνική ακτιβίστρια, η οποία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου φρόντιζε τραυματισμένους και από τις δύο πλευρές. Ηταν εκείνη που θέλησε να φέρει την ειρήνη δημιουργώντας την Ημέρα Φιλίας της Μητέρας. Οταν η μητέρα της πέθανε το 1905, η Τζάρβις ξεκίνησε να διοργανώνει ετήσιες εκδηλώσεις για τις μητέρες σε μια εκκλησία στη Δυτική Βιρτζίνια, όπως αναφέρει ο Independent.

Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, οργανώθηκε μια εκδήλωση στο κατάστημα Wanamaker. Η Τζάρβις δε πήγε, ωστόσο, έστειλε 500 λευκά γαρύφαλλα, λουλούδια που αγαπούσε ιδιαίτερα η μητέρα της, με σκοπό να τα φορέσουν οι γιοι και οι κόρες που θα πήγαιναν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τις μητέρες τους.

Η γυναίκα που δημιούργησε και τελικά μίσησε την Ημέρα της Μητέρας [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

Wikipedia

Κάπως έτσι τα λευκά γαρύφαλλα έγιναν το λουλούδι της Γιορτής της Μητέρας, με τα ανθοπωλεία να ξεπουλούν και αργότερα να προωθούν πιο έντονα χρώματα, κρατώντας τα λευκά για τις μητέρες που έχουν πεθάνει.

Η Γιορτή της Μητέρας έγινε εμπορική και η Τζάρβις την σιχάθηκε. Ενοχλήθηκε που ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία εκμεταλλεύονταν την ειδική αυτή ημέρα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και έτσι άρχισε το μποϊκοτάζ, Μάλιστα, συνελήφθη καθώς προσπάθησε να σταματήσει την πώληση γαρύφαλλων. Εφτασε να γράψει μέχρι και γράμμα στην Ελινορ Ρούσβελτ, που χρησιμοποιούσε την Ημέρα της Μητέρας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Αννα Τζάρβις πέθανε σε ψυχιατρικό άσυλο το 1948. Οπως αναφέρει το Mental Floss, αυτό που δεν έμαθε ποτέ είναι πως μέρος του λογαριασμού για την παραμονή της εκεί, πλήρωναν ανθοπώλες που ήταν ευγνώμονες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ημέρα της μητέρας Άννα Τζάρβις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ