Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη -Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ - iefimerida.gr

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη -Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: thestival.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και από νωρίς το πρωί επιτηρούν την κινητοποιήσή τους.

«Η διεργασία απέναντι στην απόφαση των εργαζομένων όσον αφορά την επίσχεση εργασίας είναι καθολική. Κανένας εργαζόμενος δεν ήθελε να δουλέψει. Η απάντηση και στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία είναι αυτή που έπρεπε να είναι», είοε μιλώντας στο thestival.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Διεκδικούμε μέσα από την απόφαση αυτή να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα και να δοθεί μία οριστική λύση», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί εργαζόμενος που έχει εκφράσει την επιθυμία να «σπάσει» την επίσχεση εργασίας και η κατάσταση στα δύο αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ είναι ήρεμη.

Πάντως, ο πρόεδρος του οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κινητοποίηση των εργαζομένων, ενόψει της συνάντησης με τον υπουργό Μεταφορών, αλλά και κατόπιν της δέσμευσης που έχει αναληφθεί για πληρωμή των εργαζομένων, μέσω και δανείου που συμφώνησε να λάβει ο ΟΑΣΘ από την Εθνική Τράπεζα, ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, με ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας για τα 4,6 εκατ. ευρώ, που όρισε η διαιτησία ότι του οφείλει το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014. Υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός διεκδικούσε 14,5 εκατ. ευρώ.

Για την αυριανή συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, ο κ. Στεφανίδης χαρακτηρίζοντάς την «θετική εξέλιξη», επισήμανε ότι ο ΟΑΣΘ είναι έτοιμος να παρουσιάσει σημαντικό μέρος της δικής του πρότασης για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού, που προβλέπει τον εξορθολογισμό σε όλα τα κόστη και τον προσδιορισμό της τιμής του εισιτηρίου, που σε κάθε περίπτωση "θα είναι ανταγωνιστική", όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Πληροφορίες: thestival.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΣΘ επίσχεση εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ