Mπαλαούρας: Υπάρχουν έντονα σημάδια πως επιστρέφουμε στην κανονικότητα - iefimerida.gr

Mπαλαούρας: Υπάρχουν έντονα σημάδια πως επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα επιστρέψει στην κανονικότητα υπογραμμίζει σε άρθρο του σε ειδησεογραφικό ιστότοπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του στο ilia24.gr τονίζει πως οι θυσίες του ελληνικού λαού φθάνουν στο τέλος τους.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού φαίνεται ότι οδηγούνται στο τέλος τους και ανοίγει ο δρόμος για μια νέα πορεία της χώρας, με ανάπτυξη, απασχόληση, επιστροφή των νέων και όλα αυτά με ταξικό πρόσημο», σημειώνει ο Μάκης Μπαλαούρας.

Παράλληλα τονίζει ότι η συμφωνία με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με δεδομένα τα αρνητικά μέτρα, αλλά και τα θετικά αντίμετρα που τη συνοδεύουν, φαίνεται ότι διαβάζεται ως το κρίσιμο βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα και ανοίγει το στοίχημα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων πέφτουν στα προ μνημονίων επίπεδα – του Ιανουαρίου 2010. Το γεγονός αυτό συνιστά έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στις δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας, καθώς σηματοδοτεί τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας κι ανοίγει το δρόμο για την έξοδό μας στις αγορές», σημειώνει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, που κατευθύνονται προς το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται σε άνοδο τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες.

«Οι εκτιμήσεις από στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος αυτού του χρήματος δεν είναι στην πραγματικότητα ξένο, αλλά χρήμα των ελληνικών αποταμιεύσεων, που είχε διοχετευθεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφει, υπό μορφή funds, καθώς με το κλείσιμο της αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για τη μείωση του χρέους εκλείπουν οι παλιοί φόβοι για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, δημοσιονομική κατάρρευση, αδυναμία αποπληρωμής ομολόγων, κούρεμα καταθέσεων κλπ», σημειώνει.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι αγορές προεξοφλούν και την απομείωση του χρέους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάκης Μπαλαούρας ΣΥΡΙΖΑ άρθρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ