Θεοχαρόπουλος: Πρώτα ιδρυτικό συνέδριο, μετά εκλογή αρχηγού από τη βάση - iefimerida.gr

Θεοχαρόπουλος: Πρώτα ιδρυτικό συνέδριο, μετά εκλογή αρχηγού από τη βάση

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η εκλογή επικεφαλής από τη βάση αφορά τον ενιαίο φορέα που πρέπει να δημιουργηθεί με Ιδρυτικό Συνέδριο εντός του 2017 και όχι έναν ομοσπονδιακό πολυκομματικό φορέα που άλλωστε αποτελεί ενδιάμεσο μεταβατικό στάδιο. Επίσης πρώτα δημιουργείς τον ενιαίο φορέα μέσω Ιδρυτικού Συνεδρίου και αμέσως μετά προχωρείς σε εκλογή επικεφαλής του από τη βάση».

Αυτή την πρόταση διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαδεχόμενος τη Φώφη Γεννηματά στο βήμα της συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ακόμη ότι για να συγκροτηθεί νέος κομματικός φορέας της ευρύτερης Κεντροαριστεράς χρειάζεται να σηματοδοτηθεί στο επικείμενο Συνέδριο του Ιουνίου ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. «Με ένα νέο σύμβολο, ένα νέο όργανο και πολιτική-προγραμματική πρόταση με προοδευτικές τομές και ανατροπές. Και κυρίως με ένα ξεκάθαρο οδικό άξονα που θα οδηγεί στον ενιαίο προοδευτικό φορέα που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων και υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και εκλογή επικεφαλής του από τη βάση εντός του 2017», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο χώρος για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση. Πρέπει, είπε «να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα. Μόνο με μία τέτοια λογική μακριά από τα στερεότυπα του παρελθόντος και έναν σύγχρονο πολιτικό λόγο μπορούμε να σπάσουμε τους φραγμούς για να εκφράσουμε ευρύτερα πλειοψηφικά ρεύματα. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς περιχαρακώσεις και ανασφάλειες. Κανένας δεν περισσεύει αλλά και κανένας δεν πρέπει να εμποδίσει τη δρομολόγηση ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών για έναν ισχυρό ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς».

Επέκρινε έντονα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι διαπραγματεύτηκε με τον εαυτό του καθώς οι καθυστερήσεις, οι αυταπάτες και οι εμμονές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οδήγησαν στα επώδυνα μέτρα. Πυρά εξαπέλυσε και εναντίον της ΝΔ λέγοντας ότι παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη χωρίς καμία ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων, προσκολλημένη στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ΔΗΜΑΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ