Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] - iefimerida.gr

Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τo Master Chef επέστρεψε εδώ και κάποιοι διάστημα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ανανεωμένο και μέσα από τη συχνότητα του Star. Από τους κριτές αίσθηση έχει προκαλέσει ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο 34χρονος σεφ με πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα.

Μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Σωτήρης Κοντιζάς ήθελε από μικρός να καταπιαστεί με τη μαγειρική. Έτσι αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να μπει στη «μάχη» της κουζίνας.

Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια, στο Πbox και στη συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. Μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους σεφ όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), καθώς και σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, το The Ledbury του Λονδίνου.

Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τώρα μαγειρεύει στο «Nolan», στο κέντρο της Αθήνας, γνωστό για τη διεθνή μοντέρνα κουζίνα του. Μάλιστα η προσωπική επιβράβευση ήρθε μετά την ανακήρυξη του ως «καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ», για το 2016, σε διεθνή διαγωνισμό.

Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η μαγειρική του στο Nolan είναι ασιατικού ύφους και τεχνικών, με σαφείς, όμως, επιρροές από τη δική μας κουζίνα με χαρακτηριστικά ελληνικά υλικά όπως σταμναγκάθι, μπαρμπούνι, ανθότυρο κλπ.

Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η παρουσία του στο Master Chef δεν περνάει απαρατήρητη. «Καθαριότητα, πειθαρχία, οργάνωση», είναι το σύνθημά του το οποίο ακούραστα επαναλαμβάνει σε όλους τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι τον σέβονται ή και τον «τρέμουν» λίγο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δοκιμάζοντας πρόσφατα το πιάτο του Χάρη, ο οποίος έφτιαξε «Ριζότο μπριάμ με κατσικίσιο τυρί και αρωματικά», ο Σωτήρης Κοντιζάς δοκίμασε μια καμμένη μελιτζάνα και δεν δίστασε να πάρει μια χαρτοπετσέτα και να την φτύσει μπροστά του.

Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η άψογη σιλουέτα του, τα πανέμορφα ασιατικά χαρακτηριστικά του έχουν δημιουργήσει κίνημα στα social media και εκδηλώσεις λατρείας:

Σωτήρης Κοντιζάς, ο Ελληνο-ιάπωνας σεφ που σπάει καρδιές στο Master Chef [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σωτήρης Κοντιζάς σεφ Master Chef
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ