Τζανακόπουλος: Αναγκαία η πλήρης και ορθή εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Αναγκαία η πλήρης και ορθή εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην «περίεργη» δήλωση του Τούρκου Προέδρου για την «πλήρη υλοποίηση της συνθήκης της Λωζάνης» που ερμηνεύτηκε ως επαναφορά του αιτήματος της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου στο υψηλότατο επίπεδο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως:

«Ο κ. Ερντογάν και η τουρκική πλευρά έχουν μια διαστρεβλωτική ερμηνεία της συνθήκη της Λωζάνης. Μακάρι να εφαρμοζόταν κατά το γράμμα της και κατά την ορθή της ερμηνεία. Θα ήταν εξαιρετικά καλό αν εφαρμόζαμε το γράμμα της συνθήκης που με δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν αμφισβητούσε. Είναι αναγκαία η πλήρης και ορθή εφαρμογή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε μάλιστα σε ό,τι αφορά στα ζητήματα κυριαρχίας επί των νησιών “ δεν μπορεί να τεθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση επ’ αυτού με ορθολογικό τρόπο”.

«Δεν θα πάμε σε ποσοτικοποίηση των μέτρων»

Στον απόηχο της συνάντησης Τσίπρα-Λαγκάρντ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι “εξαιρετικά θετικό ότι το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να ξαναμεταθέσει το ελληνικό πρόβλημα και έχει πάρει απόφαση εφόσον δεν προκύψει απόφαση που να εγγυάται βιωσιμότητα χρέους ότι θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα”, αν και όπως είπε “δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή μια τέτοια εξέλιξη είναι περισσότερο πιθανή”.

Όπως τόνισε, το «ΔΝΤ ζητάει ένα όσο το δυνατόν πιο ειδικό προσδιορισμό των μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018. Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να μπορέσει το ταμείο να λάβει αυτά τα μέτρα για την έκθεση βιωσιμότητας. Δεν θα πάμε σε ποσοτικοποίηση των μέτρων, θέλουμε γενικού προσδιορισμούς για να συμμετέχει το ταμείο στο πρόγραμμα”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ