Μνούτσιν: Οι εταίροι των ΗΠΑ αισθάνονται όλο και πιο άνετα με την κυβέρνηση Τραμπ - iefimerida.gr

Μνούτσιν: Οι εταίροι των ΗΠΑ αισθάνονται όλο και πιο άνετα με την κυβέρνηση Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι διεθνείς εταίροι των ΗΠΑ στην ομάδα των G7, αισθάνονται όλο και πιο άνετα με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος, γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προκαταρκτικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Καναδά και το Μεξικό, σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου στη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού και διατηρεί το δικαίωμα για την εφαρμογή τους, μόνο στην περίπτωση που δεν εφαρμόζονται δίκαιες εμπορικές πρακτικές.

Παράλληλα, ο Μνούτσιν δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, προκειμένου να ψηφιστεί το πρόγραμμα των φορολογικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα ο ίδιος, τάχθηκε υπέρ της δρομολόγησης των φορολογικών μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ, τονίζοντας την εμπιστοσύνη της ομάδας G7 σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον επικεντρώνονται στην μείωση της φορολογίας της μεσαίας τάξης, αλλά και την καλλιέργεια συνθηκών επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στίβεν Μνούτσιν Ντόναλντ Τραμπ G7
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ