Ο λόγος που δεν πρέπει να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο λόγος που δεν πρέπει να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας [εικόνες]

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι έχουν σκύλο ξέρουν πως δεν μπορούν να αντισταθούν στους τετράποδους φίλους τους. Δεν μπορούν να μην τους αγκαλιάσουν, όταν τους κάνουν χαρούλες και να μην αρχίσουν να τους κυνηγάνε μες στο σπίτι για να παίξουν.

Υπάρχουν, όμως, κάποια κινήσεις που ενοχλούν τα σκυλάκια ακόμα και εάν οι ιδιοκτήτες τους νομίζουν πως με αυτές δείχνουν τη στοργή και την αγάπη τους.

Η Αλεξάντρα Χόροβιτς, που μελετά τη συμπεριφορά σκύλων, μίλησε στο Business Insider και αποκαλύπτει πως οι σκύλοι δεν είναι και φανς της αγκαλιάς.

«Δεν έχω δει κανέναν σκύλο που, όταν τον αγκαλιάζουν, χαίρεται και κουνάει την ουρά του. Αντίθετα, η γκριμάτσα που παίρνουν δείχνει ότι απλά το ανέχονται» λέει.

Ο λόγος που δεν πρέπει να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, αναφέρει πως οι σκύλοι αντιλαμβάνονται τον κόσμο περισσότερο με τη μυρωδιά παρά με την όραση, κάτι βέβαια που οι περισσότεροι γνωρίζουν.

Η Αλεξάνδρα υποστηρίζει πως η έκφραση ενοχής, όπως τουλάχιστον φαίνεται στους ανθρώπους, είναι στην πραγματικότητα, φόβος. «Οι άνθρωποι συχνά αποδίδουν ανθρώπινα συναισθήματα στη συμπεριφορά των σκυλιών τους» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας πως ο εγκέφαλος ενός σκύλου λειτουργεί τελείως διαφορετικά αυτόν του ανθρώπου.

Καταλήγοντας, η Αλεξάνδρα λέει προς τους ιδιοκτήτες πως τα σκυλιά δεν νιώθουν τόσα άνετα με τα ρούχα, οπότε αφήστε τα ελεύθερα.

Ο λόγος που δεν πρέπει να αγκαλιάζετε τον σκύλο σας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

GIF: Giphy

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκύλος συμπεριφορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ