«Ανόητος, κλόουν, σκέτη απογοήτευση»: Τι σκέφτονται οι περισσότεροι Αμερικανοί για τον Τραμπ - iefimerida.gr

«Ανόητος, κλόουν, σκέτη απογοήτευση»: Τι σκέφτονται οι περισσότεροι Αμερικανοί για τον Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι για τον Ντόναλντ Τραμπ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Quinnipiac του Κονέκτικατ.

Οι χαρακτηρισμοί «ηλίθιος, ανίκανος και ψεύτης» ήταν οι πιο συχνές απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες όταν ρωτήθηκαν ποια είναι η πρώτη λέξη που τους έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτονται τον πρόεδρο της χώρας.

Από τις 20 συχνότερες απαντήσεις μόλις τέσσερις (ισχυρός, μεγάλος, επιτυχημένος και ηγέτης) ήταν θετικές και τέσσερις (πρόεδρος, επιχειρηματίες, μπίζνες και «το προσπαθεί») ήταν ουδέτερες.

Άλλοι διόλου κολακευτικοί χαρακτηρισμοί ήταν «ανόητος, απατεώνας, κλόυν, ναρκισιστής, φανατικός και “σκέτη απογοήτευση”».

Η δημοσκόπηση κατέγραψε και μια καταβαράθρωση της δημοτικότητας του Τραμπ σχεδόν σε ιστορικά χαμηλά με μόλις 36% των ερωτηθέντων να εκφράζονται θετικά για την προεδρία του σε σύγκριση με το 58% που έχουν αρνητική γνώμη.

Η πτώση της δημοτικότητας του Τραμπ επηρέασε ακόμη και τη δεξαμενή των υποστηρικτών του, καθώς μέσα σ’ ένα μήνα έπεσε δέκα μονάδες απ’ το 57% στο 47%.

«Δεν υπάρχει τρόπος να μαγειρέψεις ή να εξωραϊσεις αυτούς τους αριθμούς», λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Quinnipiac, Τιμ Μαλόϊ.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τη διάβρωση που παρατηρείται μεταξύ των λευκών ανδρών, λευκών ψηφοφόρων χωρίς πτυχίο και ανεξάρτητων ψηφοφόρων. Δεν μπορεί να αγνοήσει τις δηλώσεις ότι οι πρώτες 100 μέρες του Τραμπ στην προεδρία συνιστούν αποτυχία, ούτε και τις βαθιές ανησυχίες που διατυπώνονται για την εντιμότητα, την ευφυία και την αυτοσυγκράτησή του», συμπλήρωσε.

Στην ίδια σφυγμομέτρηση το 54% (έναντι 38%) των ψηφοφόρων δήλωσε ότι επιθυμεί το Δημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων -πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά που καταγράφηκε αναφορικά με αυτό το ερώτημα σε δημοσκόπηση του εν λόγω Πανεπιστημίου.

1,078 ψηφοφόροι από ολόκληρη την επικράτεια μετείχαν στη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε τηλεφωνικά μεταξύ 4-9 Μαίου με περιθώριου λάθους ± 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ