ΚΚΕ: Η νέα βάρβαρη επίθεση δεν αντισταθμίζεται με ψίχουλα - iefimerida.gr

ΚΚΕ: Η νέα βάρβαρη επίθεση δεν αντισταθμίζεται με ψίχουλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενημερωτικό φυλλάδιο κατά της νέας συμφωνίας, κυκλοφόρησε το ΚΚΕ με θέμα: «Λαϊκός ξεσηκωμός! Ενάντια στη νέα συμφωνία και τη λεηλασία. Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία».

«Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι κρίσιµες! Το ΚΚΕ καλεί όποιον αγανακτεί, όποιον βλέπει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, να αφήσει πίσω δισταγµούς και να κάνει τώρα το βήµα! Να πούµε όλοι µαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι «ο λαός, οι μισθωτοί, οι αυτοπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά ασήκωτα βάρη:

  • Με τη μείωση του αφορολόγητου, ακόμη και για όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ.
  • Με το νέο «τσεκούρεμα» σε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα.
  • Με το «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας που είναι το επιστέγασμα της εργασιακής ζούγκλας, ενώ τα μεγαθήρια του εμπορίου θα πετάξουν μια και καλή εκτός αγοράς τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Με το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία που μπαίνει στο στόχαστρο.
  • Με την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, τα νέα προνόμια και τις διευκολύνσεις για το κεφάλαιο».

Επίσης, καλεί τον λαό «να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα της διαχείρισης αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει το ιδιαίτερο ταλέντο να μοιράζει την κοροϊδία σαν τις καραμέλες. Θέλει να αποσπάσει την ανοχή του λαού, να εκμεταλλευτεί την προσδοκία του μήπως μπορέσει να ζήσει καλύτερα μετά από 8 χρόνια μεγάλων απωλειών».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «αντίμετρα της εξαθλίωσης», χαρακτηρίζοντάς τα ως «το τυράκι στη φάκα», καθώς «ο φτωχός θα πληρώνει τον φτωχότερο και ο πλούσιος θα γίνεται πλουσιότερος» υποστηρίζοντας ότι «η νέα βάρβαρη επίθεση δεν αντισταθμίζεται με ψίχουλα!». Επίσης, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «μαζί με τα άλλα κόμματα - συνεταίρους του 3ου μνημονίου, υποκριτικά τονίζει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει».

Στο φυλλάδιο υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ «παλεύει έξω και μέσα στη Βουλή για οποιοδήποτε μέτρο ανακούφισης του λαού. Καταθέτει συνεχώς τροπολογίες και προτάσεις νόμου, με άμεση εφαρμογή και κάθε φορά αυτά απορρίπτονται από την κυβέρνηση», καλεί τις εργατικές-λαϊκές δυνάμεις «να ξεσηκωθούν ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Να δώσουν μάχη ζωής, μάχη αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» και προσθέτει: «ο λαός δεν έχει δείξει ακόμη τη δύναμή του. Όποιος μέσα του αισθάνεται οργή και δυσαρέσκεια να μην τα εκτονώσει σε μια ανώδυνη ή βουβή διαμαρτυρία. Να μη δώσει στον πρωθυπουργό την αφορμή να προσβάλλει τον λαό, λέγοντας πως συμφωνεί με την κυβέρνηση γι' αυτό δεν βγαίνει στους δρόμους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΚΕ συμφωνία φυλλάδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ