Αμηχανία στο Λευκό Οίκο -Μπήκε φωτογράφος μαζί με τον Λαβρόφ και διέρρευσε φωτογραφίες στον Τύπο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αμηχανία στο Λευκό Οίκο -Μπήκε φωτογράφος μαζί με τον Λαβρόφ και διέρρευσε φωτογραφίες στον Τύπο [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έμειναν άναυδοι όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ στο Οβάλ Γραφείο. Κι αυτό γιατί είχαν απαγορέψει στα ΜΜΕ να παρευρεθούν.

Όμως λίγο αργότερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε στο Τwitter μια φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου να δίνει το χέρι στον Ρώσο υπ Εξ.

Αμηχανία στο Λευκό Οίκο -Μπήκε φωτογράφος μαζί με τον Λαβρόφ και διέρρευσε φωτογραφίες στον Τύπο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κι ακολούθησε η ρωσική πρεσβεία με μια φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ να χαμογελά καθώς σφίγγει το χέρι του Σεργκέι Κίσλιακ, του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, ενός προσώπου-κλειδί στις έρευνες για τις καταγγελλόμενες σχέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση.

Αμηχανία στο Λευκό Οίκο -Μπήκε φωτογράφος μαζί με τον Λαβρόφ και διέρρευσε φωτογραφίες στον Τύπο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η συνάντηση στο Λευκό Οίκο έγινε σε μια ευαίσθητη στιγμή για τον Αμερικανό πρόεδρο, που αντιμετωπίζει δριμεία κριτική για την αποπομπή του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος προϊστατο μιας από τις κρίσιμες αυτές έρευνες.

Οι μόνοι άνθρωποι που απαθανάτιζαν τη συνάντηση ήταν ο επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου, κι ένας Ρώσος με την ιδιότητα του επίσημου φωτογράφου του Λαβρόφ. Η ρωσική πλευρά δεν αποκάλυψε ότι ο φωτογράφος αυτός εργάζεται και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Οι Ρώσοι δεν μας ενημέρωσαν ότι ο επίσημος φωτογράφος τους εργαζόταν και αλλού κι ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες στο κρατικό πρακτορείο», σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Αμηχανία στο Λευκό Οίκο -Μπήκε φωτογράφος μαζί με τον Λαβρόφ και διέρρευσε φωτογραφίες στον Τύπο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πρώην αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως ο Ντέιβιντ Κοέν, πρώην υποδιευθυντής της CIA, σχολίασαν αρνητικά την παρουσία του Ρώσου φωτογράφου στο Οβάλ Γραφείο, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να περάσει λαθραία κάποιο κοριό ή άλλη συσκευή παρακολούθησης.

Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Ο Ρώσος φωτογράφος «πέρασε απ’ τον ίδιο εξονυχιστικό έλεγχο, στον οποίο υποβάλλονται όλα τα μέλη του αμερικανικού Τύπου κατά την είσοδό τους στο briefing room», είπε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ.

Αργότερα επετράπη η είσοδος στους δημοσιογράφους, που βρήκαν στο Οβάλ Γραφείο τον Τραμπ να κάθεται με τον Χένρι Κίσινγκερ, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και υπουργό Εξωτερικών επί Νίξον και Φορντ.

Αμηχανία στο Λευκό Οίκο -Μπήκε φωτογράφος μαζί με τον Λαβρόφ και διέρρευσε φωτογραφίες στον Τύπο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ