Αυστρία: Σύρος αιτών άσυλο καταδικάστηκε για τον φόνο 20 στρατιωτών του Ασαντ - iefimerida.gr

Αυστρία: Σύρος αιτών άσυλο καταδικάστηκε για τον φόνο 20 στρατιωτών του Ασαντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια σήμερα έναν Σύρο αιτούντα άσυλο για τον φόνο 20 τραυματισμένων μελών του στρατού της Συρίας, όταν πολεμούσε στο πλευρό μιας πολιτοφυλακής των ανταρτών κοντά στην πόλη Χομς, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Διερμηνέας δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο 27χρονος άνδρας του διηγήθηκε το περιστατικό στα αραβικά, όμως ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η δήλωσή του μεταφράστηκε λάθος.

Σώμα ενόρκων έκρινε τον Σύρο ένοχο αργά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η αυστριακή δικαιοσύνη έχει καταδικάσει σε φυλάκιση πολλούς ανθρώπους με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις, μια κατηγορία που συνήθως απαγγέλλεται εναντίον ξένων ή ντόπιων ανταρτών που μάχονται στη Συρία στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση στην Αυστρία που αφορά τον φόνο στρατιωτικών που ήταν πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο καταδικασθείς πολεμούσε στο πλευρό της ισλαμιστικής πολιτοφυλακής Ταξιαρχία Φαρούκ, η οποία συνδέεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, και, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν ανήκε σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard, πρόκειται για έναν άπατρη Παλαιστίνιο που μεγάλωσε σε καταυλισμό προσφύγων στη Χομς.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ