Αυξημένα τα κέρδη του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο -Κατά 4,1% - iefimerida.gr

Αυξημένα τα κέρδη του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο -Κατά 4,1%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση της τάξης του 4,1% εμφάνισαν τα προσαρμοσμένα κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, καθώς διαμορφώθηκαν σε 38,2 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν οριακά κατά 0,1% στα 929 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, αντισταθμίζοντας την πίεση στην κινητή τηλεφωνία.

Στην Ελλάδα τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,9% και διαμορφώθηκαν σε 685,4 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη, η οποία κυρίως προέρχεται από την έντονη ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες, καθώς οι καταναλωτές που υιοθετούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες VDSL COSMOTE αυξάνονται, παρά τον νέο φόρο 5% που επιβλήθηκε τον Ιανουάριο.

Οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης παρουσίασαν ενδείξεις επιβράδυνσης σε ένα εποχιακά ασθενές τρίμηνο, καθώς οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες ασκούν πίεση στη ζήτηση. Στη Ρουμανία, η αύξηση στα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας αντανακλά τη σταθερή ζήτηση για συνδυαστικά πακέτα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, υψηλότερα έσοδα χονδρικής και την ανάκαμψη των εσόδων από έργα ICT μετά το υποτονικό τέταρτο τρίμηνο την περσινή χρονιά.

Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης, κόστη αναδιοργάνωσης και μη επαναλαμβανόμενων νομικών υποθέσεων διαμορφώθηκαν σε 637,1 εκατ. ευρώ το Α’ τρίμηνο του 2017, αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2016, καθώς οι πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους αντισταθμίστηκαν από το υψηλότερο κόστος διασύνδεσης καθώς και το κόστος εμπορευμάτων, που προκύπτει από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου μειώθηκε κατά 1,7% και διαμορφώθηκε σε 304,1 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα, η κερδοφορία παρέμεινε αμετάβλητη, αποφέροντας ένα προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ύψους 38,8%.

Το προσαρμοσμένο EBITDA στη Ρουμανία μειώθηκε κατά 4,4%, αντανακλώντας την αυξανόμενη πίεση λόγω ανταγωνισμού στην κινητή τηλεφωνία και κατά 81,0% στην Αλβανία όπου οι δραστηριότητες επηρεάστηκαν από τη μεταβολή στον όγκο της διεθνούς εισερχόμενης κίνησης.

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσματα του πρώτου τριμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, επεσήμανε ότι «για ακόμα ένα τρίμηνο, η στρατηγική μας αποδείχτηκε σωστή, καθώς οι σημαντικές επενδύσεις μας σε οπτικές ίνες αποδίδουν καρπούς, οδηγώντας σε αύξηση των συνδρομητών και των εσόδων από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και αντισταθμίζοντας την πίεση στα έσοδα από τις υπηρεσίες φωνής».

Όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία, εξήγησε ότι «η επένδυση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και ελκυστικών συνδυαστικών πακέτων ενισχύουν την αξία που δίνουμε στον πελάτη και οδηγούν σε ταχύτατη αύξηση της κίνησης δεδομένων».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Η ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, απαιτεί ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ευελιξία. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα δίκτυα και τις υπηρεσίες μας σε όλους τους τομείς, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας για βιώσιμη ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΤΕ οικονομικά αποτελέσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ