Τζανακόπουλος: Πολύ σύντομα θα υπάρξει συνολική συμφωνία - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Πολύ σύντομα θα υπάρξει συνολική συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συνολική συμφωνία, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είπε ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο έχουν κανονιστεί συγκεκριμένες συναντήσεις, με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Κίνας, ενώ αναμένεται να έχει και συναντήσεις με άλλους ηγέτες.

Για τα εκλογικά σενάρια απάντησε πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τόνισε ότι «θα είμαστε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία και που θα ολοκληρώσει την τετραετία, και θα πάρει και δεύτερη για να μπορέσει να υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικού μετασχηματισμού».

Θετικά απάντησε επίσης, στο ερώτημα αν πιστεύει πως μπορεί να ξαναψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς στην Ελλάδα έχουν γίνει πάρα πολύ σαφείς. Είπε ότι προφανώς η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ωστόσο οι πολίτες ξέρουν ποιός μάχεται για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ένα όσο το δυνατόν πιο σκληρό αγώνα για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους συνταξιούχους και πρόσθεσε πως όλα όσα υλοποιούνται με το τρίτο πρόγραμμα έχουν και έναν χαρακτήρα πολιτικής επιβολής. Τόνισε ακόμα ό,τι «έγινε μια τεράστια προσπάθεια ώστε τα κατώτερα και μεσαία στρώματα να είναι εκείνα που κυρίως θα επωφεληθούν από τα θετικά μέτρα, ώστε να εξισορροπηθούν οι πραγματικά δύσκολες αποφάσεις που πήραμε σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο».

Στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού απάντησε πως «δεν επίκειται κανενός είδους σχεδιασμός ή οποιαδήποτε πρωτοβουλία» και επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ήταν περισσότερο από σαφής στη σχετική απάντηση που έδωσε στη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Παιδείας.

Ως προς τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι υπάρχει δυσκολία στο να υπάρξει σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση και επιχειρηματολογία με τα στελέχη της.

«Ο κ. Τσακαλώτος κάνει καλό στην κυβέρνηση και τη χώρα με το γεγονός ότι δεν παραιτείται»

Στο ερώτημα αν υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, απάντησε χιουμοριστικά: Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού, ο ένας είναι ΠΑΟΚ, ο άλλος Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει «καμία άλλη σκιά», πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσακαλώτος κάνει καλό και στην κυβέρνηση στη χώρα με το γεγονός ότι δεν παραιτείται», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με παλαιότερη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι αν έπεφτε το αφορολόγητο κάτω από τα 9.000 ευρώ θα παραιτείτο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ