Τυνησία: Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές -Αυτοπυρπολήθηκε πλανόδιος πωλητής [εικόνες] - iefimerida.gr

Τυνησία: Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές -Αυτοπυρπολήθηκε πλανόδιος πωλητής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Τυνησία μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με τους πρώτους να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Οι βίαιες συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν πλανόδιος οπωροπώλης αυτοπυρπολήθηκε, αφού η αστυνομία του απαγόρευσε να εργαστεί. Ο άνδρας περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά.

Ο μικροπωλητής διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Ένα πλήθος νεαρών στην Τεμπούρμπα, περίπου 35 χλμ. από την Τύνιδα, πέταξε πέτρες εναντίον αστυνομικών και γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

«Εκατοντάδες νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έριξε δακρυγόνα», δήλωσε κάτοικος της πόλης.

Το επεισόδιο θύμισε σε πολλούς την αυτοπυρπόληση που είχε σημειωθεί το 2011 και αποτέλεσε τη σπίθα που προκάλεσε την εξέγερση, που ανέτρεψε τον ηγέτη της χώρας Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι.

Η οικονομική δυσπραγία και η απόγνωση που συνέβαλαν στο ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Μπεν Άλι το 2011 συνεχίζουν να κάνουν τον πληθυσμό να βράζει, ειδικά σε περιθωριοποιημένες περιοχές στην κεντρική και νότια Τυνησία, όπου οι άνεργοι νέοι λένε πως δεν τους παρουσιάζονται παρά ελάχιστες ευκαιρίες.

Tébourba : La tentative de suicide d’un marchand ambulant met le feuhttps://t.co/jc84NhyYO5

Kapitalis #Tebourba : Un homme met le feu à son corps - Kapitalis https://t.co/KtSVq9MCFR

#Tunisie Tunisie – Tebourba : Un commerçant s’immole par le feu et fait flamber la région https://t.co/RftkPLz9Ei #Tunisia pic.twitter.com/YS5y4mhpWF

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τυνησία διαδηλώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ