Κουρουμπλής: Η συμφωνία με την Cosco δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία μουσείου στον ΟΛΠ - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Η συμφωνία με την Cosco δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία μουσείου στον ΟΛΠ

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το μείζον ζήτημα, που έχει προκύψει με τη δημιουργία μουσείου στο κτηρίου του SILO, παρά το γεγονός ότι ο χώρος ανήκει πλέον στην Cosco, μιλησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την ιδιωτικοποιημένη πλέον εταιρία «ΟΛΠ Α.Ε.» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εμπόδιο στην ίδρυση και λειτουργία μουσείων στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία», τόνισε ο υπουργός.

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που αναφέρεται σε σχετική επιστολή της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού προς τον υπουργό Ναυτιλίας, περί ανάκλησης της παραχώρησης χρήσης του κτηρίου του SILO στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, ο Κουρουμπλής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα του υπουργείου».

Επεσήμανε δε ότι, «σε πνεύμα συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού και με την εταιρία «ΟΛΠ ΑΕ», εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάδειξη και ανάπτυξη των πολιτιστικών χώρων του Πειραιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κουρουμπλής Cosco
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ