Ρωσία: Κατά 10% μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι - iefimerida.gr

Ρωσία: Κατά 10% μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Φωτογραφία: Yuri Kochetkov/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση Μεντβέντιεφ, που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2015.

Μειωμένος κατά 10% είναι πλέον ο πληθυσμός των δημοσίων υπαλλήλων της Ρωσίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η απόφαση των περικοπών βασίζονται στα ενημερωτικά δελτία "Περί εφαρμογής του προεδρικού διατάγματος της 7ης Μαΐου 2012" και "Βασικές κατευθύνσεις για την βελτίωση του συστήματος δημόσιας διοίκησης", που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ρωσική κυβέρνησης.

Η σχετική απόφαση, η οποία προέβλεπε την μείωση των δημοσιών υπαλλήλων κατά 10% από 1ης Ιανουαρίου του 2016, είχε υπογραφεί από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντιεφ τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Μεντβέντιεφ μάλιστα, αιτιολόγησε τότε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι συνάδει με τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες και την απαιτητική δημοσιονομική κατάσταση, στη Ρωσία. Επομένως, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, δεν πρέπει να επηρεάσει της ποιότητα της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ δημόσιοι υπάλληλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ