Ισπανία: Πρώτη δύναμη το Λαϊκό Κόμμα, πέφτουν ραγδαία οι Podemos - iefimerida.gr

Ισπανία: Πρώτη δύναμη το Λαϊκό Κόμμα, πέφτουν ραγδαία οι Podemos

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλειοψηφία των Ισπανών θα ψήφιζε το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα αν γίνονταν αύριο εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Οι Σοσιαλιστές (PSOE) ανεβαίνουν στη δεύτερη θέση, ενώ ο αριστερός συνασπισμός των Unidos Podemos υποχωρεί στην τρίτη θέση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τον Απρίλιο απ’ το Centro de Investigaciones Sociologicas (CIS) και φέρνει το PP του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στην πρώτη θέση με 31,5%, τους Σοσιαλιστές στο 19,9%, τους Podemos στο 19,7% και τους κεντρώους Ciudadanos στο 14,9%.

Οι Συντηρητικοί χάνουν μιάμιση ποσοστιαία μονάδα,

Ισπανία: Πρώτη δύναμη το Λαϊκό Κόμμα, πέφτουν ραγδαία οι Podemos | iefimerida.gr 0

Ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας

αλλά τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Podemos και η συμμαχία τους με την Ενωμένη Αριστερά, το Compromis κι άλλες αριστερές δυνάμεις -δύο μονάδες σε σχέση με το 21,7% στις αρχές του έτους.

Οι Σοσιαλιστές απ’ την άλλη πλευρά ανέβηκαν κατά 1,3%, αν και τη μεγαλύτερη άνοδο (2,5%) σημείωσαν οι Ciudadanos.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που οι Σοσιαλιστές βελτιώνουν τα ποσοστά τους, ξεπερνώντας -έστω βραχεία κεφαλή- τους Podemos.

Όσο για το ποια είναι η γνώμη των ερωτηθέντων για την πολιτική κατάσταση στη χώρα; Το 69% τη θεωρεί κακή ή πολύ κακή (66,8% τον Ιανουάριο) και μόλις 4,5% την βρίσκουν καλή ή πολύ καλή (4,7% τον Ιανουάριο)

Απαντώντας στην ερώτηση πώς κρίνουν την επίδοση του PP στην εξουσία, το 53,1% εξέφρασαν αρνητική γνώμη, το 32,% την περιέγραψαν ως «κανονική» και μόλις το 12,2% ως καλή ή πολύ καλή.

Όσο για το ρόλο των Σοσιαλιστών στην αντιπολίτευση, το 61% τη θεωρεί κακή έως πολύ κακή, το 30.3% κανονική και το 4,6% καλή ή πολύ καλή.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ