Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντίθετες στην ΕΣΔΑ οι νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις - iefimerida.gr

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντίθετες στην ΕΣΔΑ οι νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι περικοπές των κύριων αλλά και των επικουρικών συντάξεων που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές από το 2019.

Οι σύμβουλοι στην γνωμοδότηση τους αποφαίνονται ότι τούς ζητήθηκε να λογοδοτήσουν για ένα σχέδιο νόμου που προβλέπει μεν περικοπές, χωρίς αναλογιστική μελέτη δε, γεγονός που αντιβαίνει σε όσα προβλέπει η ελληνική νομολογία. Ωστόσο, η γνωμοδότηση του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου δεν έχει δεσμευτική παρά μόνο γνωμοδοτική ισχύ.

Όπως τονίζουν μάλιστα οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν υπάρχουν στην αιτιολογική έκθεση επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν και να καθιστούν αναγκαίες και άλλες περικοπές συντάξεων οι οποίες μπορούν να μειωθούν έως και 18%.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ