Τον... χαβά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο -Νέες ασκήσεις σε Καστελόριζο και Ψαρά [χάρτης] - iefimerida.gr

Τον... χαβά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο -Νέες ασκήσεις σε Καστελόριζο και Ψαρά [χάρτης]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλό «χτύπημα» από την Άγκυρα στο Αιγαίο. Προχωρούν σε εγκλωβισμό του Καστελόριζου για να κάνουν άσκηση έρευνας και διάσωσης ενώ οργανώνουν για την Τετάρτη νέα άσκηση -με πυρά αυτή τη φορά- δυτικά των Ψαρών.

Συγκεκριμένα, την έναρξη ασκήσεων έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του Καστελόριζου με τη συμμετοχή του τουρκικού ναυτικού και της ακτοφυλακής ανακοίνωσε η Τουρκία.

Με την NAVTEX 473/17 που εξέδωσε καλύπτει μία μεγάλη θαλάσσια περιοχή με τρόπο που να εγκλωβίζει το ελληνικό ακριτικό νησί. Έτσι η Άγκυρα, αμφισβητεί την ελληνική περιοχή ευθύνης που συμπίπτει με το FIR Αθηνών και ως προς τον συντονισμό ανήκει στον σταθμό του Πειραιά.

Ακολούθησε και νέα NAVTEX η 475/17 για τη διενέργεια άσκησης -με πραγματικά πυρά μάλιστα- στο Κεντρικό Αιγαίο, δυτικά των Ψαρών.

Όπως έχει παρατηρηθεί, η Τουρκία κλιμακώνει τις κινήσεις αμφισβήτησης τόσο των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ διατηρώντας κλίμα έντασης στην περιοχή.

Ακολουθεί ο χάρτης που δημοσιοποίησαν οι Τούρκοι.

Τον... χαβά τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο -Νέες ασκήσεις σε Καστελόριζο και Ψαρά [χάρτης] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασκήσεις Τούρκοι Καστελόριζο ΑΙγαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ