Ιερώνυμος: Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή φοβάμαι ότι θα υπάρξει πολύ καιρό ακόμα - iefimerida.gr

Ιερώνυμος: Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή φοβάμαι ότι θα υπάρξει πολύ καιρό ακόμα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια του Προκόπειου Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου στην Καλαμαριά.

«Όλοι μας έχουμε υποχρέωση, όπου βρισκόμαστε, σε όποια θέση και αν είμαστε, να βοηθάμε αυτό το κίνημα που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, η παρακμή φοβάμαι ότι θα υπάρξει πολύ καιρό ακόμα, διότι τη βλέπουμε την παρακμή σε πάρα πολλά κομμάτια της καθημερινής ζωής. Θα προσπαθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο Καλαμαριάς, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης και του ανακοινώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη.

«Μερικοί που δεν ξέρουν τα πράγματα -τα διαβάζετε εξάλλου- λένε ότι η Εκκλησία μπαίνει στην πολιτική, έρχεται και διεκδικεί μέρος εξουσίας. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μεγάλο λάθος, όπου και να ανήκουν, γιατί μας το έχει απαγορεύσει ο ίδιος ο Χριστός. Και να θέλουμε να μπούμε μέσα, να κάνουμε εξουσία και δεν θα τα καταφέρουμε αλλά δεν μάς επιτρέπεται κιόλας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Αγωνιζόμαστε για το λαό, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αναξίως και ανεπιτυχώς πολλές φορές, αλλά χωρίς τέτοιες επιδιώξεις», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ