Γερμανία: Κερδίζει έδαφος η Μέρκελ -Υποχωρούν τα ποσοστά του Σουλτς - iefimerida.gr

Γερμανία: Κερδίζει έδαφος η Μέρκελ -Υποχωρούν τα ποσοστά του Σουλτς

Πηγή φωτογραφίας: Yves Logghe/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη Μέρκελ, με τα ποσοστά των Σοσιαλοδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς να υποχωρούν κατά 1,5 μονάδα.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Insa για λογαριασμό της Bild, η Μέρκελ μετά και την αριθμητική υπεροχή της στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν όπου διεξήχθησαν εκλογές την περασμένη Κυριακή, εδραιώνει τη θέση της έναντι του Σουλτς.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν τη Μέρκελ και το CDU/CSU να κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας το 35%. Την ίδια ώρα ο Σουλτς χάνει έδαφος και με υποχώρηση 1,5 μονάδας πέφτει κάτω από φράγμα του 30%, φτάνοντας μόλις στο 27% στην πρόθεση ψήφου των Γερμανών.

Την κατιούσα πήρε και η παράταξη της Αριστεράς που έχασε μισή μονάδα φτάνοντας το 10%, ενώ οι Πράσινοι κέρδισαν μισή μονάδα συγκεντρώνοντας πλέον ποσοστό της τάξης του 7%.

Το ποσοστό του εθνολαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι στο 10% ενώ οι Φιλελεύθεροι παραμένουν σταθεροί με ποσοστό 7%.

Κερδισμένος ωστόσο πλειοψηφικά είναι ο λεγόμενος «Συνασπισμός της Τζαμάικα», δηλαδή Μέρκελ- Πράσινοι και Φιλελεύθεροι που συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό της τάξης του 49%.

Αντίθετα, όλα τα υπόλοιπα δυνητικά κυβερνητικά σχήματα, και ειδικά αυτό της συνεργασίας SPD - Αριστερά – Πράσινοι δε θα είχαν την απαιτούμενη- για να σχηματίσουν κυβέρνηση- αριθμητική πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Σουλτς Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ