Μεσόγειος: Φόβοι για 250 νεκρούς μετανάστες σε δύο ναυάγια - iefimerida.gr

Μεσόγειος: Φόβοι για 250 νεκρούς μετανάστες σε δύο ναυάγια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόβους για τον πνιγμό έως και 250 μεταναστών μετά τη βύθιση δύο βαρκών στη Μεσόγειο εκφράζουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ένα μωρό ήταν ανάμεσα στις σορούς που ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 1.300 μέσα στο 2017.

Η ακτοφυλακή της χώρας διέσωσε εφτά μετανάστες οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν επιβιβαστεί σε ένα υπερπλήρες σκάφος μαζί με άλλους 170 ανθρώπους, το οποίο βυθίστηκε την Κυριακή.

Από την πλευρά του ο Ομάρ Κόκο, ο διοικητής της ακτοφυλακής στη δυτική πόλη Ζαουίγια δήλωσε ότι περισσότερες από 30 γυναίκες και εννέα παιδιά ήταν μεταξύ αυτών που πνίγηκαν.

Τουλάχιστον 11 σοροί ξεβράστηκαν σε κοντινές παραλίες από τις οποίες όλες ανήκουν σε γυναίκες και η μία σε ένα κοριτσάκι μικρότερο από ενός έτους. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 7.500 μετανάστες διασώθηκαν την Πέμπτη.

Σε ένα δεύτερο ναυάγιο, οι μετανάστες που διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή δήλωσαν ότι στη βάρκα τους επέβαιναν τουλάχιστον 130 άνθρωποι.

Με βάση τις συνεντεύξεις των επιζώντων στη Σικελία, η Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNHCR) εκτιμά ότι τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 80, και τις διασώσεις σε περίπου 50.

Οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία μέσω θαλάσσης αυξήθηκαν περίπου 30% φέτος σε σχέση με το 2016, όταν ο αριθμός ρεκόρ των 181.000 άνθρωποι διασώθηκαν και αποβιβάστηκαν στην ξηρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεσόγειος ναυάγια μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ