Σπάνιο θέαμα στην Ανταρκτική -Το περίεργο σχήμα του πάγου που μοιάζει με... δέρμα δράκου [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνιο θέαμα στην Ανταρκτική -Το περίεργο σχήμα του πάγου που μοιάζει με... δέρμα δράκου [εικόνες]

Φωτογραφία: ΙΜΑS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπληκτοι έμειναν οι επιστήμονες που έφτασαν στην θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής, όταν είδαν τον πάγο της επιφάνειας να έχει πάρει ένα πολύ περίεργο σχήμα που έμοιαζε με δέρμα δράκου.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Απρίλιο και αφού μελέτησαν τις λιγότερο παγωμένες περιοχές της Ανταρκτικής, άρχισαν να κατευθύνονται στην «καρδιά» του νότιου πόλου.

Σπάνιο θέαμα στην Ανταρκτική -Το περίεργο σχήμα του πάγου που μοιάζει με... δέρμα δράκου [εικόνες]   | iefimerida.gr 0

Εκεί, λοιπόν, έκπληκτοι παρατήρησαν αυτό το σπάνιο φαινόμενο, που όμοιό του είχαν να δουν από το 2007, ονομάζοντάς το «ο πάγος του δράκου».

Ο λόγος που η παγωμένη επιφάνεια της θάλασσας έχει αυτή την μορφή είναι επειδή οι ισχυροί άνεμοι και οι τυφώνες που σαρώνουν την περιοχή παγώνουν την επιφάνεια του νερού, το οποίο βρίσκεται εν κινήσει εξαιτίας των υψηλών μποφόρ. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει κυρίως στις λίμνες που υπάρχει εκεί, όπου το νερό είναι γλυκό.

Σπάνιο θέαμα στην Ανταρκτική -Το περίεργο σχήμα του πάγου που μοιάζει με... δέρμα δράκου [εικόνες]   | iefimerida.gr 1

Και μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μείνουν στο σημείο αρκετές εβδομάδες μέχρι να συλλέξουν όσα στοιχεία χρειάζονται για να το μελετήσουν.

Σπάνιο θέαμα στην Ανταρκτική -Το περίεργο σχήμα του πάγου που μοιάζει με... δέρμα δράκου [εικόνες]   | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάγος Ανταρκτική Δράκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ