Σώτη Τριανταφύλλου: Δεν είμαι ρατσίστρια, δεν ήξερα ότι υπάρχει το παρατηρητήριο - iefimerida.gr

Σώτη Τριανταφύλλου: Δεν είμαι ρατσίστρια, δεν ήξερα ότι υπάρχει το παρατηρητήριο

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις κατηγορίες που της αποδίδονται, περί «υποκίνησης ισλαμιστικής βίας» και «ρατσισμού» θέλησε να δώσει μια εξήγηση η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

«Παρουσιάσατε σαν σε όλη μου τη ζωή να έχω πει μία φράση, που αποδίδω στον Μάρκο Πόλο. Έγραψα ένα βιβλίο, στο οποίο αναλύω το φαινόμενο και την πολιτική της πολυπολιτισμικότητας, του πλουραλισμού και διαπιστώνω τη δυσκολία ένταξης των μουσουλμανικών κοινοτήτων, στις δυτικές κοινωνίες. Αυτό ήταν ένα βιβλίο, ένα δοκίμιο, μέσα στο οποίο υπήρχαν μία σειρά από θέσεις, από ιδέες, από διαπιστώσεις», σημείωσε η συγγραφέας.

«Αυτή τη φράση την έβαλα για να εικονογραφήσω αρχικά μία θέση που έχω, η οποία ήταν η εξής: Θα περιμέναμε περισσότερη και εντονότερη αντίθεση στους ριζοσπάστες ισλαμιστές από τους μετριοπαθείς. Και δεν την είχαμε αυτή. Είναι πολύ αδύναμες οι φωνές και έχουν γίνει δημοσκοπήσεις, που καλό θα ήταν να μην είχαν βγει στο φως, διότι δεν χρειάζεται να τα ξέρουμε όλα, στις οποίες μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων στη δύση, υποστηρίζουν υπό όρους, την τρομοκρατία. Είναι μεγάλη συζήτηση. Ωστόσο, δεν θα ήθελα να μιλήσουμε για το περιεχόμενο των άρθρων. Αυτό που παίζεται σήμερα, είναι το αν ένας αρθρογράφος μπορεί να διαφωνεί με την πολιτική ορθότητα», τόνισε χαρακτηριστικά για τις επίμαχες φράσεις που προκάλεσαν οργή.

«Δεν ήξερα την ύπαρξη του παρατηρητηρίου. Ήξερα την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα ότι πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο ένα συγκεκριμένο πράγμα όλοι μαζί και αν υπάρχει διαφωνία να μην την εκφράζουμε για να μην θίξουμε κοινότητες, μειονότητες και άλλες καταστάσεις. Αυτό είναι μία καλή ιδέα, η οποία στην πράξη μπορεί να γεννήσει τέρατα. Και υπάρχουν μία σειρά από παρεξηγήσεις. Το αίτημα να γίνει έλεγχος σε μένα είναι μία ισοπεδωτική ιδεολογία. Κατηγορούμαι για ρατσισμό, χωρίς να έχω αναφέρει πουθενά οποιοδήποτε υπαινιγμό περί φυλής. Είμαι εναντίον οποιασδήποτε σκοταδιστικής θρησκείας. Δεν είμαι εναντίον κάποιας φυλής», κατέληξε θέλοντας έτσι να δώσει μια εξήγηση σχετικά με την θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες και με τα όσα η ίδια υποστήριξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σώτη Τριανταφύλλου κατηγορίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ