Δήμαρχος χωριού της Ιταλίας προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Δήμαρχος χωριού της Ιταλίας προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ένας δήμαρχος στην Ιταλία προκειμένου να ζωντανέψει από ζωή το χωριό του.

Η Μπορμίδα, στην επαρχία της Σαβόνα, στη Λιγουρία στη βορειοδυτική Ιταλία αριθμεί μόλις 394 κατοίκους. Ο Ντανιέλε Γκαλιάνο διαπίστωσε, επιπλέον, ότι μέσα σε 4 χρόνια ο πληθυσμός του χωριού αυξήθηκε κατά μόλις 4 κατοίκους. Ετσι σκέφτηκε πιο δραστικά μέτρα. Προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει εκεί.

Και στο παρελθόν, κατά τον 19ο αιώνα, το χωριό προσπάθησε να προσελκύσει νέους κατοίκους, προτείνοντας να ενοικιάσει κοινοτικά σπίτια έναντι μόλις 50 ευρώ το μήνα για μικρότερα καταλύματα, μέχρι 120 ευρώ για μεγαλύτερο

Αυτή η καινούργια προσφορά του δημάρχου της Μπορμίδα, προβλέπει ότι όσοι έρθουν να εγκατασταθούν εκεί θα τους δώσει 2.000 ευρώ για να ενοικιάσουν ή ακόμη και θα τους αγοράσουν σπίτι.

Οι λεπτομέρειες της προσφοράς, ωστόσο, δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο

Ένας τοπικός σύμβουλος του χωριού δηλώνει χαρακτηριστικά: «Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ» και συμπληρώνει «είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενη. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός».

Η δημοσίευση του Γκαλιάνο στο Facebook γνώρισε μεγάλη αποδοχή από πιθανούς νέους κατοίκους, ενώ μερικοί από αυτούς δε δίστασαν να αναφέρουν πως θα παραιτηθούν από τα μετρητά αν για αντάλλαγμα υπάρξει μία θέση εργασίας στην πόλη.

Μάλιστα ένας εξ αυτών ανέφερε: «Κύριε Δήμαρχε, είμαι διαθέσιμος να μετακομίσω και να αρνηθώ τα 2.000 ευρώ, αλλά δεν μπορώ να ζήσω με τον αέρα. Έχω μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, αν μπορείς να εγγυηθείς για μια δουλειά, ακόμα και την πιο ταπεινή, θα ερχόμουν ευχαρίστως».

Δήμαρχος χωριού της Ιταλίας προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Δήμαρχος χωριού της Ιταλίας προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Δήμαρχος χωριού της Ιταλίας προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ