Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] - iefimerida.gr

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ρούχα κάνουν τον παπά ή μάλλον τον πολιτικό στην περίπτωση του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει μελετήσει την εμφάνισή του ως την τελευταία λεπτομέρεια, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Ολάντ, εμφανιζόταν με γένια τριών ημερών. «Αυτό το γενάκι μετέφραζε τη θέλησή του να εμφανιστεί χαλαρός, να σπάσει την εικόνα του ζεν πρεμιέ. Αλλά το γενάκι εξαφανίστηκε οριστικά όταν ο Μακρόν έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος. Τότε ήθελε όλοι να τον παίρνουν σοβαρά», σχολιάζει ο κοινωνιολόγος Jamil Dakhlia, συγγραφέας του βιβλίου «Politique People», μιλώντας στο γαλλικό Madame Figaro.

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οπως αναφέρει, η στιλιστική στρατηγική του Εμανουέλ Μακρόν είναι απλή:

«Θέλει να μοιάζει με μέσος άνθρωπος, να έχει μια ομογενή εικόνα, ένα look χωρίς εκπλήξεις. Πρόκειται για το μειονέκτημα όταν είσαι κεντρώος: δεν πρέπει να δείχνεις ούτε δεξιός, ούτε αριστερός» αναφέρει ο κοινωνιολόγος.

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σήμερα για τους Γάλλους ο «French Obama», ο «Γάλλος Ομπάμα». Δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στην τράπεζα Ρότσιλντ. Το παρατσούκλι του εκείνη την εποχή ήταν «ο Μότσαρτ των χρηματοοικονομικών».

«Οταν μπήκε στην πολιτική προσπάθησε να σβήσει αυτή την πλευρά golden boy. Ανέπτυξε το στιλ του σε αυτή την προοπτική», δηλώνει ο Jamil Dakhlia.

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Το πρώτο πράγμα που άλλαξε πάνω του είναι ο κόμπος της γραβάτας: «Μια εποχή φορούσε τη γραβάτα του με κόμπο Windsor (πολύ χοντρό, πολύ εκκεντρικό). Τον αντικατέστησε με έναν πιο απλό κόμπο, πιο κλασικό».

Το δεύτερο πράγμα που άλλαξε είναι η τιμή των κοστουμιών του. Σήμερα αγοράζει πιο φθηνά κοστούμια, από μια μικρή μπουτίκ, την Jonas et Cie, σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα του Παρισιού. «Το γεγονός ότι αγοράζει κοστούμια με 600 ευρώ σε έναν μικρό ράφτη στην οδό d'Aboukir τον κάνει πιο συμπαθητικό», σχολιάζει η Natalia Rozborski, διευθύντρια του γραφείου μελετών των τάσεων NellyRodi.

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 3


«Είναι ένας πρόεδρος Frichti, ένας πρόεδρος Uber, ένας πρόεδρος σύγχρονος, η ενσάρκωση της νέας εποχής», προσθέτει η ειδικός, η οποία επιμένει ότι το στιλ του είναι προσιτό, «ούτε γκλάμουρ, ούτε παραμελημένο».

Τα κοστούμια του Μακρόν είναι συνήθως μπλε μαρίν, κολλητά, αλλά όχι υπερβολικά και τα πουκάμισά του (μπλε-σιέλ) του δίνουν καλή όψη. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών της προεκλογικής εκστρατείας ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε ένα στάνταρ του θεσμικού στιλ. «Είναι καθαρό, είναι clean, αρέσει σε όλο τον κόσμο χωρίς κανείς να ξέρει ακριβώς γιατί», δηλώνει η Natalia Rozborski.
«Το στιλ του δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό, αλλά αρέσει, όπως κι εκείνος».

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Και αρέσει γιατί συνοδεύει εκπληκτικά τον πολιτικό του λόγο: «Μιλάει απορρίπτοντας την πολιτική των πατεράδων μας, απορρίπτοντας τις κουβέντες μιας κλειστής κάστας, των υπερμορφωμένων στελεχών», προσθέτει η διευθύντρια του NellyRodi. «Ολοι μπορούν να ταυτιστούν μαζί του, να μοιάζουν στην προσωπικότητά του. Δεν μπορούμε στον Μακρόν να βλέπουμε ούτε έναν χίπστερ, ούτε έναν τραπεζίτη, αλλά έναν αξιόπιστο πρόεδρο και αυτό το κάνουν κυρίως τα ρούχα», λέει ο Jamil Dakhlia.
Στο πρώτο τηλεοπτικό debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, στις 20 Μαρτίου, ο Εμανουέλ Μακρόν φορούσε ένα κοστούμι μπλε μαρίν και μια γραβάτα στο ίδιο χρώμα, όπως φορούσαν και ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Μπενουά Αμόν. Σύμπτωση;

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 6


«Οχι, δεν ήταν σύμπτωση. Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησε να υπογραμμίσει ότι είναι κυρίαρχος ανάμεσα στα λεγόμενα κλασικά κόμματα», αποκωδικοποιεί ο Jamil Dakhlia. Ξεχώριζε, έτσι, εμφανώς από τους αντιπάλους του, τον νεοκομμουνιστή Μελανσόν και την ακροδεξιά Λεπέν.

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 9


«Από όλους του υποψηφίους, ο Μακρόν είναι ο νεότερος. Οταν είσαι 39 ετών, είσαι πιο ωραίος με κοστούμι, παρά όταν είσαι 63» καταλήγει η Natalia Rozborski.

Μελετημένο το look του Μακρόν: Από golden boy έγινε πολύ μοδάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον κοστουμια μελετημένο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ