Πανηγυρίζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τη νίκη Μακρόν -Δηλώσεις Γιούνκερ και Τουσκ - iefimerida.gr

Πανηγυρίζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τη νίκη Μακρόν -Δηλώσεις Γιούνκερ και Τουσκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαρούμενοι δηλώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.

Μετά την δημοσίευση των exit polls, πολλοί έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο Γάλλο πρόεδρο, χαιρετίζοντας τη νίκη του.

«Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν. Ευτυχισμένος που οι Γάλλοι επέλεξαν ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Μαζί για μια Ευρώπη ισχυρή και δίκαιη», έγραψε ο Ζαν Κλον Γιούνκερ.

Από την πλευρά του Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και συνεχάρη και τους Γάλλους για την επιλογή «ελευθερίας, ισότητας και αδελφότητας μακριά από την τυραννία των ψευδών ειδήσεων», σημείωσε.

Μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να συγχαρούν το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, ήταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Στην ανακοίνωσή της που έδωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ στη δημοσιότητα αναφέρει:

«Η πρωθυπουργός συγχαίρει ενθέρμως τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι ένας απ’ τους στενότερους συμμάχους μας και προσβλέπουμε στη συνεργασία με το νέο πρόεδρο σ’ ένα ευρύ φάσμα κοινών προτεραιοτήτων».

Μέσω του εκπροσώπου της, όπως μεταδίδει ο Guardian, χαιρέτισε τη νίκη Μακρόν η Ανγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας πως είναι «νίκη μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης και της γαλλο-γερμανικής φιλίας».Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος στη γαλλική επισήμανε πως «η Γερμανία θα είναι μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Ευρώπη».

«Μπράβο Εμανουέλ Μακρόν, να εργαστούμε μαζί για μια νέα ευρωπαϊκή δυναμική», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν έστειλε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΑντόνιοΤαγιάνι, υποστηρίζοντας πως η Γαλλία χρειάζεται στην καρδιά της Ευρώπης. Παράλληλα, του απηύθυνε πρόσκληση για το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ