Δυνατότητα αναγνώρισης στρατιωτικής θητείας στους ασφαλισμένους - iefimerida.gr

Δυνατότητα αναγνώρισης στρατιωτικής θητείας στους ασφαλισμένους

φορείς ασφάλισης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ασφαλισμένοι που έχουν ασφαλιστεί σε δύο ή περισσότερα ομοειδή Ταμεία, όπως μισθωτοί, θα μπορούν να αναγνωρίσουν μέρος του χρόνου της στρατιωτικής τους υπηρεσίας σε ένα ταμείο κύριας ή επικουρικής ασφάλισης. Ο υπόλοιπος χρόνος θα αναγνωριστεί σε άλλο Ταμείο ή στο Δημόσιο, σε ταμεία τα οποία δεν εποπτεύονται από το ίδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με εγκύκλιό του το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ διευκρινίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναγνωριστεί ο ίδιος χρόνος δύο φορές.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πως: «Σύμφωνα με την κοινοποιούμενη γνωμοδότηση, δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους, που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση δύο ή περισσότερων ομοειδών ασφαλιστικών οργανισμών να αναγνωρίσουν μέρος του χρόνου της στρατιωτικής τους υπηρεσίας σε έναν φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον εναπομείναντα χρόνο της στρατιωτικής τους υπηρεσίας να τον αναγνωρίσουν σε άλλο ομοειδή φορέα ασφάλισης ή το Δημόσιο, που δεν εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης , αρκεί να μην αναγνωρισθεί ο ίδιος χρόνος δύο φορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ