Μπροστά η Μέρκελ σε δημοσκόπηση για βουλευτικές εκλογές σε γερμανικό κρατίδιο - iefimerida.gr

Μπροστά η Μέρκελ σε δημοσκόπηση για βουλευτικές εκλογές σε γερμανικό κρατίδιο

Φωτογραφία: Alexander Zemlianichenko/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και με χαμηλό ποσοοστό, η Άγκελα Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες φαίνεται να επικρατούν στις τοπικές βουλευτικές εκλογές του κρατιδίου του Σλέσβιχ Χόλσταϊ, την Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politbarometer Extra, το 32% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει το CDU, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Μάρτιν Σουλτς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει ποσοστό 29%.

Η διαφορά αυτή, αν και δίνει χαμηλότερα ποσοστά, είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη μεταξύ των δύο κομμάτων το 2012.

Τότε το το CDU είχε λάβει 30,8% και και το SPD 30,4% αντίστοιχα.

Μεταξύ των κομμάτων που προβλέπεται ότι θα εισέλθουν στο τοπικό κοινοβούλιο είναι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με ποσοστό 11%, το κόμμα των Πρασίνων με 12% και το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 6%.

Το 43% των ψηφοφόρων προβλέπεται ότι θα υποστηρίξει τον νυν πρωθυπουργό του κρατιδίου Τόρστεν Άλμπιγκ του SPD, ενώ ο αντίπαλός του από το CDU, Ντάνιελ Γκιούντερ, προβλέπεται ότι θα λάβει ποσοστό 36%.

Οι βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, οι εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας την 14η Μαΐου όπως και η εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου στο Σάαρ θεωρήθηκαν κρίσιμα τεστ για τον Μάρτιν Σουλτς που πρόσφατα ανέλαβε την ηγεσία του SPD.

Στο Σάαρ το SPD κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 29,6% των ψήφων έναντι 40,7% του CDU.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Μέρκελ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ