Νέο περιστατικό μηνιγγίτιδας σε βρέφος στα Γρεβενά - iefimerida.gr

Νέο περιστατικό μηνιγγίτιδας σε βρέφος στα Γρεβενά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο περιστατικό μηνιγγίτιδας καταγράφηκε χτες στα Γρεβενά.

Πρόκειται για ένα αγοράκι μεταξύ 18-24 μηνών που χθες εκδήλωσε αιμορραγικό εξάνθημα, με αποτέλεσμα ο παιδίατρος να το παραπέμψει επειγόντως στο Γενικό Ιπποκράτειο Nοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το αγοράκι νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε άσχημη κλινική κατάσταση, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται μηνιγγίτιδα - πιθανόν μικροβιακή - χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ταυτοποιηθεί η οροομάδα.

Πρόκειται για το 9ο περιστατικό μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017, ενώ πρόσφατα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης. Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κ. Νταλούκας και πλήθος παιδιάτρων από όλη την Ελλάδα έστειλαν το μήνυμά τους στους γονείς αναφέροντας ότι: «Η μηνιγγίτιδα προλαμβάνεται και θεραπεύεται μόνο μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού. Γονείς και παιδίατροι πρέπει να λειτουργήσουν με κοινό στόχο την πρόληψη για την καταπολέμηση της ασθένειας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ