Αναζητούν το μαύρο χρήμα των εκβιαστών - τοκογλύφων σε Ευρώπη και ΗΠΑ - iefimerida.gr

Αναζητούν το μαύρο χρήμα των εκβιαστών - τοκογλύφων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

εκβιαστές - τοκογλύφοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τους 53 κατηγορούμενους για την υπόθεση των τοκογλύφων – εκβιαστών της Θεσσαλονίκης οι 34 κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού κατέβαλαν χρηματικές εγγυήσεις από 10.000 έως και 300.000 ευρώ.

Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι που φέρονται ως «εγκέφαλοι» των εγκληματικών οργανώσεων -ο Μάρκος Καραμπέρης, τα αδέρφια Μελέτη και ο Δημήτρης Λαμπάκης-. Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και ο ορθοπεδικός Β. Πρίντζιος που κατηγορείται ως συνεργάτης του Γ.Πολυμέρη (προφυλακίστηκε την Κυριακή ως αρχηγός της τρίτης ομάδας) κι ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ως «εισπράκτορας» του κυκλώματος. Μετά την απολογία και των τελευταίων έκλεισε ο μαραθώνιος των απολογιών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τυποστηρίζουν από την πλευρά τους πως οι κατηγορούμενοι αμφισβητούν το περιεχόμενο των καταθέσεων και των συνομιλιών που περιλήφθηκαν στη δικογραφία και μάλιστα ζητούν να εξεταστούν από τον ανακριτή όλα τα φερόμενα ως θύματα.

Αναζητούν το δρόμο του μαύρου χρήματος σε Ευρώπη και Αμερική

Την ίδια ώρα έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί 22 κατηγορουμένων, ενώ εκατομμύρια ευρώ αναζητούνται σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ζήτησε τη δέσμευση λογαριασμών βασικών κατηγορουμένων, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί η διαδρομή που ακολούθησε το «μαύρο» χρήμα που πέρασε από τα χέρια των εγκληματικών οργανώσεων. Οι διωκτικές Αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί από ελληνικές τράπεζες για τις κινήσεις των κατηγορουμένων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής σε χώρες του εξωτερικού όπως στη Γαλλία, στην Ελβετία και στις ΗΠΑ.

Κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ από το «Στοίχημα»

Ο ένας εκ των αρχηγών της σπείρας των εκβιαστών - τοκογλύφων, Μάρκος Καραμπέρης φέρεται πως ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας ακινήτων με έδρα στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία, όμως ήταν ζημιογόνος και δεν έχει ούτε δηλώνει φορολογικά επικερδή δραστηριότητα. Ωστόσο η έρευνα έδειξε πως την περίοδο 2004-2010 ο Καραμπέρης εμφανίζεται να έχει αδικαιολόγητα κέρδη ύψους 40,3 εκατ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα λαμβάνει δάνεια ύψους 3 εκατ. ευρώ από τράπεζες, ενώ δηλώνει κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας κερδισμένα δελτία του Στοιχήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ