«Χρησμός» Λαγκάρντ για το χρέος: Υπάρχουν κι άλλα εκτός από κρέας και ψάρι - iefimerida.gr

«Χρησμός» Λαγκάρντ για το χρέος: Υπάρχουν κι άλλα εκτός από κρέας και ψάρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όταν πάτε σε ένα εστιατόριο ο κατάλογος έχει περισσότερες επιλογές από ό,τι μόνο κρέας και ψάρι» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση του διευθυντηρίου του ΔΝΤ την Τετάρτη, συνοψίζοντας με εύθυμη διάθεση τη δική της θέση της για τη διαμάχη γύρω από το ελληνικό χρέος, γράφει η Handelsblatt.

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας προετοιμάζονται για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας. Λίγο μετά την ενημέρωση του Πόουλ Τόμσεν για την κατάσταση στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ θέλησε να συνοψίσει με εύθυμη διάθεση τη δική της θέση της για τη διαμάχη γύρω από το ελληνικό χρέος, γράφει η Handelsblatt. Για την ίδια δεν φαίνεται να αρκεί ότι οι Ευρωπαίοι μιλούν μόνο γενικόλογα για πιθανές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους.

«Όταν πάτε σε ένα εστιατόριο ο κατάλογος έχει περισσότερες επιλογές από ό,τι μόνο κρέας και ψάρι, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση του διευθυντηρίου του ΔΝΤ την Τετάρτη», σημειώνει η Handelsblatt.

«Σύντομα η Λαγκάρντ θα είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θέλουν να 'σερβίρουν' οι Ευρωπαίοι ως ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt η Κομισιόν, η ΕΚΤ, ο ΕΜΣ και το ΔΝΤ έχουν συντάξει έγγραφο με πιθανές επιλογές. Μεταξύ άλλων εκεί προβλέπεται μια ανταλλαγή χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λαγκάρντ χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ