Ολάντ κατά Λεπέν: Να αποκλειστεί από τις εκλογές - Το πρόγραμμά της είναι επικίνδυνo - iefimerida.gr

Ολάντ κατά Λεπέν: Να αποκλειστεί από τις εκλογές - Το πρόγραμμά της είναι επικίνδυνo

Φωτογραφία: Martin Meissner/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άγνοιά της επί των οικονομιών θεμάτων αλλά και το επικίνδυνο πρόγραμμά της, είναι οι λόγοι που ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε να αποκλειστεί η Μαρίν Λεπέν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αναφερόμενος στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ Μακρόν και Λεπέν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας κατήγγειλε τον «όχι μονάχα ασυνάρτητο αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρα του πολιτικού της προγράμματος.

«Οι μάσκες έπεσαν» κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου και του ηγέτη του κόμματος Εμπρός, του Εμανουέλ Μακρόν, υπογράμμισε ο Ολάντ σε μια ομιλία σε ξενοδοχείο της Αλενσόν.

«Δεν είναι διαγωνισμός, δεν ζητάμε να έχει κανείς γνώσεις, επομένως η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας» τόνισε.

«Ακόμα κι αν ορισμένοι (...) δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα», το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα «των θεμάτων των προεδρικών εκλογών», τόνισε ο ίδιος.

Οι Γάλλοι, συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ, «νιώθουν ότι εάν αυτό το νόμισμα το εγκαταλείψουμε, εάν επιστρέψουμε στο φράγκο, θα είμαστε μετά βεβαιότητας περισσότερο ευάλωτοι» και αυτό θα οδηγήσει σε μια «τρομακτική παλινδρόμηση».

Το επίπονο ντιμπέιτ ήταν «χρήσιμο», καθώς επιβεβαίωσε «όσα ήδη γνωρίζαμε», ότι «το πρόγραμμα της Μαρίν Λεπέν δεν είναι μονάχα ασυνάρτητο, αλλά κι επικίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εάν εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν στον προεδρικό θώκο, αυτό θα σημάνει «το τέλος του (ευρωπαϊκού) οικοδομήματος που οδήγησε στην πρόοδο την ήπειρο και την προστάτευσε από τους παράγοντες ανασφάλειας», είπε ο Ολάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λεπέν Ολάντ γαλλικές εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ