Σε υψηλό έξι ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Σε υψηλό έξι ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υψηλό έξι ετών ανέβηκε τον Απρίλιο η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης ενισχύθηκε στις 56,8 μονάδες τον Απρίλιο από 56,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας ταυτόχρονα την αρχική εκτίμηση που ήταν στις 56,7 μονάδες.

Τα στοιχεία της Markit έδειξαν μικρή επιβράδυνση σε Γερμανία (στις 56,7 μονάδες ο δείκτης PMI) και Γαλλία (56,6 μονάδες), ενώ στην Ιταλία η οικονομική δραστηριότητα σκαρφάλωσε κοντά σε υψηλά 10 ετών (56,8 μονάδες).

Στην Ισπανία ο δείκτης σκαρφάλωσε σε υψηλά 20 μηνών (57,3 μονάδες).

Ειδικότερα, για τον κλάδο των υπηρεσιών η Markit ανακοίνωσε ότι ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 56,4 μονάδες τον Απρίλιο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Markit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ