Η «Φωνή της Αμερικής» κατηγορείται ότι κάνει αβάντα στο νέο βιβλίο της Ιβάνκα Τραμπ - iefimerida.gr

Η «Φωνή της Αμερικής» κατηγορείται ότι κάνει αβάντα στο νέο βιβλίο της Ιβάνκα Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρήματα των φορολογουμένων για να προωθήσει το νέο βιβλίο της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε η «Φωνή της Αμερικής» που χρηματοδοτείται απ’ την αμερικανική κυβέρνηση.

Το δίκτυο μεταδόσεων, που έχει ως επίσημα δηλωμένο στόχο την καθαρή και αποτελεσματική παρουσίαση των πολιτικών της αμερικανικής κυβέρνησης, ανήρτησε στον ιστότοπό του και στο λογαριασμό του στο Twitter ένα άρθρο υπό τον τίτλο: «Στο νέο της βιβλίο η Ιβάνκα Τραμπ ασχολείται σοβαρά με τις γυναίκες στην εργασία», στο οποίο υποστηρίζεται ότι το νέο βιβλίο της Πρώτης Κόρης των ΗΠΑ «προσφέρει σοβαρές συμβουλές στις γυναίκες σχετικά με την πρόοδο στο χώρο εργασίας, την εξισορρόπηση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την αναζήτηση της προσωπικής ολοκλήρωσης ».

In New Book, Ivanka Trump Gets Serious About Women at Work https://t.co/lZLnHI9i06 pic.twitter.com/w1zv6IxF3y

Mολονότι τα έσοδα του βιβλίου «Women Who Work: Rewriting the Rules for Success» («Γυναίκες στη δουλειά: Ξαναγράφοντας τους κανόνες της επιτυχίας»/ εκδόσεις Penguin) θα πάνε σύμφωνα με πληροφορίες σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, πολλοί έσπευσε να υπογραμμίσουν ότι το άρθρο συνιστά μια μορφή προώθησης των εμπορικών συμφερόντων της κόρης του Προέδρου.

Η Ιβάνκα ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει την περιοδεία για την προώθηση του βιβλίου και δεν θα κάνει παρουσιάσεις στα ΜΜΕ για να μη δώσει την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί τον επίσημο ρόλο της γι’ αυτό το σκοπό.

Ωστόσο, πολλοί επιμένουν ότι η δημοσίευση του άρθρου απ’ τη «Φωνη της Αμερικής» συνιστά υποστηριζόμενη απ’ την κυβέρνηση δημοσιότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πυροδοτείται διαμάχη αναφορικά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ιβάνκα. Τον Φεβρουράριο η σύμβουλος του Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ κάλεσε από τηλεοράσεως τους καταναλωτές να πάνε να ψωνίσουν προϊόντα από τη σειρά ρούχων και αξεσουάρ της Ιβάνκα, μετά την απόφαση της αλυσίδας λιανικής Nordstrom να τα αποσύρει από τα καταστήματά της επικαλούμενη τις χαμηλές πωλήσεις τους. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ στοχοποιείται από ανθρώπους που απεχθάνονται τον πατέρα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ