Νέο «όχι» στην έκδοση τριών ακόμη Τούρκων αξιωματικών - iefimerida.gr

Νέο «όχι» στην έκδοση τριών ακόμη Τούρκων αξιωματικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερο «όχι» είπαν οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών στην έκδοση των 3 Τούρκων, που έφυγαν με ελικόπτερο από τη χώρα τους λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι.

Και για την δεύτερη «φουρνιά» των εκ ζητουμένων το δικαστήριο δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση, η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο, προκαλώντας δεδικασμένο και κρίνοντας ότι εάν εκδοθούν δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στη γείτονα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως "για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Aρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά".

Η εισαγγελέας του συμβουλίου υποστήριξε στην αγόρευση της ότι yπάρχει ενδεχόμενο να συλληφθούν και να δικαστούν από δικαστήρια, χωρίς τα εχέγγυα μιας δίκαιης δίκης. "Ενδέχεται να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να δεχθούν απάνθρωπη συμπεριφορά, ύστερα δε και τις διακηρύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής" κατέληξε η εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί η αίτηση έκδοσής τους.

Στην κατάθεση τους οι οι τρεις εκ ζητούμενο υποστήριξαν ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα τους γιατί φοβούνται ότι θα βασανιστούν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτησή και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τούρκοι αξιωματικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ