Ακόμη και το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στηρίζει Μακρόν -«Αντε, τελειώνετε!» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακόμη και το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στηρίζει Μακρόν -«Αντε, τελειώνετε!» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γενική κατάπληξη προκάλεσε το σατιρικό περιοδικό Charlie Habdo, το οποίο συνηθίζει να επιτίθεται στους πολιτικούς όλων των κομμάτων, όταν κυκλοφόρησε με εξώφυλλο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν.

Μακρόν ή Λεπέν; Ούτε Μακρόν, ούτε Λεπέν; Πολλοί Γάλλοι δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής. Κάποιοι δεν ξέρουν καν αν θα πάνε να ψηφίσουν.

Απέναντι σε αυτές τις αβεβαιότητες, το εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο είχε χτυπηθεί από τρομοκρατική επίθεση το 2015, έδωσε σαφή οδηγία: «Μα θα πρέπει να σας το σχεδιάσω;», διερωτάται το περιοδικό.

Ακόμη και το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στηρίζει Μακρόν -«Αντε, τελειώνετε!» [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Αντίθετα με τη συνήθειά του, το περιοδικό δεν έχει σκίτσο στο εξώφυλλο, παρά μόνο λέξεις σε κόκκινο χρώμα.

Στο κύριο άρθρο του, ο διευθυντής έκδοσης, Riss, ζητάει από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν. «Μας μένουν λίγες μέρες για να επιλέξουμε. Στην πραγματικότητα, μερικά δευτερόλεπτα θα ήταν αρκετά. Πώς μπορεί κάποιος να διστάζει ανάμεσα στον Μακρόν και την Λεπέν;» διερωτάται.

«Δεν συνηθίζουμε να δίνουμε συμβουλές ψήφου, γιατί το Charlie Hebdo δεν είναι πολιτικό κόμμα και δεν δουλεύει για κανένα κόμμα. Αλλά ας μην είμαστε υποκριτές. Το να μην αγωνίζεσαι για κάποιον υποψήφιο δεν σημαίνει ότι δεν είσαι πιστός σε καμία αξία. Και ένα πράγμα είναι σίγουρο, οι αξίες του Charlie Hebdo βρίσκονταν πάντα στους αντίποδες του Εθνικού Μετώπου».

Ο Riss υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι το περιοδικό είχε ζητήσει, το 1995, την διάλυση του Εθνικού Μετώπου «γιατί οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές αξίες του είναι ασύμβατες με την δημοκρατία.

Ο Gérard Biard, αρχισυντάκτης του Charlie Hebdo και σκιτσογράφος, κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν Μακρόν, μέσω Facebook.
«Ναι, το Εθνικό Μέτωπο είναι η λέπρα. Αλλά ο Μακρόν δεν είναι η χολέρα», γράφει.
«Ισως να είναι ένα μεγάλο σκατό. Δεν είναι ευχάριστο, μας σφίγγει το στομάχι, αλλά μπορούμε να το πολεμήσουμε, να θεραπευτούμε. Λυπάμαι, αλλά πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στη λέπρα και στο σκατό. Δεν είναι θέμα λογικής απλά, είναι θέμα επιβίωσης».

Ενα άλλο σκίτσο του σκιτσογράφου του περιοδικού Pierrick Juin, φαντάζεται τη σφαλιάρα που θα δοθεί στην Μαρίν Λεπέν. Την σκιτσογραφεί με ένα μαυρισμένο μάτι και αίμα να στάζει από τη μύτη της. «Αντε, τελειώνετε!», γράφει.

Ακόμη και το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στηρίζει Μακρόν -«Αντε, τελειώνετε!» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον στηρίζει Charlie Hebdo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ