Η Ρωσία «μπορεί να εξαπολύσει τσουνάμι κατά των ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες θαμμένες στον ωκεανό» - iefimerida.gr

Η Ρωσία «μπορεί να εξαπολύσει τσουνάμι κατά των ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες θαμμένες στον ωκεανό»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μόσχα φύτεψε πυρηνικά ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αμερικής που μπορεί να προκαλέσουν τσουνάμι αν πυροδοτηθούν, υποστήριξε ένας Ρώσος ταγματάρχης ε.α..

Ο Βίκτωρ Μπάρανετς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για τη ρωσική απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων κατά μήκος της ρωσικής μεθορίου.

Η Ρωσία «μπορεί να εξαπολύσει τσουνάμι κατά των ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες θαμμένες στον ωκεανό»  | iefimerida.gr 0

Ο Ρώσος ταγματάρχης ε.α. Βίκτωρ Μπάρανετς

«Οι Αμερικανοί παρατάσσουν τα άρματα μάχης τους, τα αεροσκάφη και τάγματα ειδικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας», είπε σε συνέντευξή του στην Komsomolskaya Pravda.

«Κι εμείς “φυτεύουμε” σιωπηρά την αμερικανική ακτογραμμή με πυρηνικούς πυραύλους. Κρύβονται και “κοιμούνται” μέχρι να τους δοθεί η εντολή...»

Ένα τέτοιο τσουνάμι θα μπορούσε να καταστρέψει πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.

Η Ρωσία «μπορεί να εξαπολύσει τσουνάμι κατά των ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες θαμμένες στον ωκεανό»  | iefimerida.gr 1
Η Ρωσία «μπορεί να εξαπολύσει τσουνάμι κατά των ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες θαμμένες στον ωκεανό»  | iefimerida.gr 2

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν παρακολουθεί ναυτικά γυμνάσια και εκτοξεύσεις πυραύλων απ' το κατάστρωμα του πυρηνικού υποβρυχίου «Αρχαγγέλσκ» (Φωτογραφία: 17 Φεβρουαρίου 2004)

Ο απόστρατος αξιωματικός υποστήριξε ότι η Ρωσία βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο αυτοάμυνας, αν και οι στρατιωτικές της δαπάνες είναι πολύ μικρότερες από εκείνες των Αμερικανών.

«Οι ΗΠΑ είναι ο μόνιμος “παγκόσμιος πρωταθλητής” όσον αφορά τον αμυντικό τους προϋπολογισμό -περίπου 600 δισ δολάρια, δηλαδή δεκαπλάσιος απ’ τον ρωσικό», εξήγησε.

«Η Ρωσία δεν θα ανταγωνιστεί με τις ΗΠΑ στις αμυντικές δαπάνες. Εμείς παίζουμε σε διαφορετική κατηγορία», είπε.

«Το βασικό ζήτημα για μας είναι πώς θα διασφαλίσουμε την άμυνα της Ρωσίας με χαμηλότερο κόστος. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ήδη βρει ασύμμετρες απαντήσεις. Δεν βλέπω να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εν προκειμένω.»

Εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μπάρανετς χαρακτηρίζοντάς τους «παράξενους». Υπογράμμισε δε ότι το σχετικό ρεπορτάζ «δεν πρέπει να ληφθεί στα σοβαρά», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ