Σάλος στη Ν. Ζηλανδία: Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνό σε ιερό ηφαίστειο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σάλος στη Ν. Ζηλανδία: Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνό σε ιερό ηφαίστειο [εικόνες]

boyno
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλο και μεγαλώνει η τρέλα με τις γυμνές φωτογραφίες και φόντο τέλεια τοπία που βγάζουν ταξιδιώτες ανά τον κόσμο. Πολλές γυναίκες και άνδρες πλεόν τολμούν και βγάζουν τα ρούχα τους για να φωτογραφηθούν σε κάποιο βουνό με τέλεια θέα, την οποία μάλιστα ανεβάζουν και στα social media. Ωστόσο, η παρακάτω φωτογραφία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς τραβήχτηκε στο πιο ιερό σημείο της Νέας Ζηλανδίας.

Μία γυμνή φωτογραφία έβγαλε, λοιπόν, και η Τζάιλεν Κουκ, μοντέλο του Playboy και διάσημη στα social media, με σχεδόν 300.000 ακόλουθους στο Instagram, η οποία ανέβηκε στο ηφαίστειο Μαορί της Νέας Ζηλανδίας, έβγαλε όλα της τα ρούχα και φωτογραφήθηκε δείχνοντας το εντυπωσιακό της σώμα.

Ωστόσο, αυτή η φωτογραφία εξόργισε απίστευτα τους ντόπιους, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως ντροπιαστική, απολίτιστη και απαράδεκτη.

Σάλος στη Ν. Ζηλανδία: Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνό σε ιερό ηφαίστειο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο λόγο που αυτή η φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις δεν ήταν τόσο η απόφαση του Playboy να γδυθεί, όσο το γεγονός ότι το ηφαίστειο θεωρείται ιερό από την φυλή των Μαορί στην Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι πιστεύουν πως εκεί έχουν θαφτεί οι πρόγονοί τους.

«Είναι σαν κάποιος να πηγαίνει στο Βατικανό και να βγάλει γυμνή φωτογραφία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ντόπιων στο BBC.

Σάλος στη Ν. Ζηλανδία: Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνό σε ιερό ηφαίστειο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Μπορεί οι περισσότεροι να λένε πως είναι απλώς βράχια και πέτρες, αλλά για τους ντόπιους του Μαορί είναι ένα ιερό σημείο», ανέφερε ο ίδιος.

Κι ενώ γενικά η αναρρίχηση στο ηφαίστειο επιτρέπεται μόνο για τη οργάνωση τελετών, oi ντόπιοι αφήνουν τους Βρετανος τουρίστες να το επισκεφτούν καθώς σε ένα από αυτά τα βουνά λέγεται πως πήγε και ο έξερευνητής και θαλασσοπόρος Captain Cook.

«Ζητάμε απλώς από τους ανθρώπους να σέβονται το σημείο, αλλά το τελευταίο περιστατικό έδειξε πως προφανώς υπάρχουν και κάποιοι που απλά δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν», ανέφερε ο άνδρας στο ΒBC.

Σάλος στη Ν. Ζηλανδία: Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνό σε ιερό ηφαίστειο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Για το συμβάν μίλησε ακόμη και ο δήμαρχος της περιφέρειας, αναφέροντας πως η κίνηση αυτή ήταν «πολιτιστικά ευαίσθητη».

«Δεν νομίζω ότι η εικόνα είναι προσβλητική ή άσεμνη – ήταν απλώς ακατάλληλο να βγάλει κάποιος μία τέτοια φωτογραφία σε ένα μέρος με τόσο μεγάλη σημασία για την κοινότητά μας», δήλωσε στο BBC.

Από την πλευρά της το Playboy αναφέρει πως πριν επισκεφτεί το σημείο, είχε κάνει την μελέτη της και είχε διαπιστώσει πως κάτι τέτοιο δεν θα θεωρούνται προσβλητικό, αναφέροντας πως υπάρχει σύγκρουση πεποιθήσεων μεταξύ των ντόπιων και της Δύσης.

Σάλος στη Ν. Ζηλανδία: Μοντέλο του Playboy φωτογραφήθηκε γυμνό σε ιερό ηφαίστειο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πάντως στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλα παρόμοια προκλητικά περιστατικά, καθώς μία ομάδα πεζοπορίας είχε κάποτε κάνει μπάρμπεκιου σε βουνό του ηφαιστείου, ενώ μία άλλη είχε κάνει γκράφιτι στον τοίχο.

Φωτογραφίες: Shutterstock/ Instagram

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ instagram ηφαίστειο γυμνή φωτογραφία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ