Ο Φιγιόν μήνυσε την εφημερίδα που τον «έκαψε» με το #Penelopegate - iefimerida.gr

Ο Φιγιόν μήνυσε την εφημερίδα που τον «έκαψε» με το #Penelopegate

φ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυση σε βάρος της σατιρικής εφημερίδας Canard Enchaîné, κατέθεσε ο υποψήφιος της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η μήνυση αφορά στην αποκάλυψη της αργομισθίας της συζύγου του αλλά και των παιδιών του.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας και ενώ ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιζόταν ως μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Η μήνυση, σύμφωνα με την πλευρά Φιγιόν, βασίζεται σε ένα άρθρο του γαλλικού ποινικού κώδικα που απαγορεύει τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου η εφημερίδα Canard Enchaîné αποκάλυψε ότι η σύζυγος του Φιγιόν, Πενελόπ, αμειβόταν επί πολλά χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του ίδιου και στη συνέχεια του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι εργαζόταν στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη στο ζεύγος τον Μάρτιο με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίων πόρων.

Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Φιγιόν για ένα άλλο ρεπορτάζ που αφορούσε την ίδια υπόθεση και δημοσιεύτηκε στα μέσα Απριλίου, 10 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών υποστήριζε ότι υπάρχει «συνωμοσία» σε βάρος του προκειμένου να μην κερδίσει τις εκλογές.

Ισχυριζόταν επίσης ότι οι διαρροές στον Τύπο προέρχονταν από το περιβάλλον του απερχόμενου Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, κάτι που ο τελευταίος διέψευσε κατηγορηματικά.

Στο αυριανό φύλλο της, η εφημερίδα γράφει ότι ένας αρχισυντάκτης και ένας δημοσιογράφος θα δώσουν κατάθεση στην αστυνομία στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Φιγιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ