Υπό εποπτεία η Alitalia- Προσωρινό δάνειο 500 εκατ. ευρώ υπόσχεται η κυβέρνηση Τζεντιλόνι - iefimerida.gr

Υπό εποπτεία η Alitalia- Προσωρινό δάνειο 500 εκατ. ευρώ υπόσχεται η κυβέρνηση Τζεντιλόνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό εποπτεία, με δάνειο 500 εκατ. ευρώ για έξι μήνες – ώσπου να βρεθεί αγοραστής- και με έναν ακόμη μέτοχο, μεταξύ άλλων, να ετοιμάζεται να αποχωρήσει, η αεροπορική εταιρεία Alitalia, βρίσκεται οριακά πριν την κατάρρευση.

Έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου η αεροπορική εταιρία Alitalia τίθεται υπό επιτροπεία, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την συνεδρίαση οι μέτοχοι της εταιρίας είχαν θέσει ως όρο για την ανακεφαλαιοποίησή της την αποδοχή, από μέρους των εργαζομένων, του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο και απορρίφθηκε σε «εσωτερικό δημοψήφισμα», πριν από μια εβδομάδα.

Από την πλευρά της η εταιρεία ενημερώνει ότι οι πτήσεις της δεν πρόκειται να διακοπούν, ενώ ο έκτακτος διαχειριστής είναι πιθανό να οριστεί το απόγευμα της Τρίτης από την ιταλική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Kαλέντα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση Τζεντιλόνι στηρίζει την εταιρία με ένα προσωρινό δάνειο ύψους περίπου 500 εκ. ευρώ, ωσότου, μέσα σε διάστημα περίπου έξι μηνών να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές ή αν πρέπει να πουληθούν χωριστά διάφοροι τομείς της.

Παράλληλα, θα πρέπει, να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει και η σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ιδίως σε ό,τι αφορά την διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ωστόσο, μέτοχοι της εταιρείας αρχίζουν να αποδεικνύουν και έμπρακτα πλέον τη δυσφορία τους. Ο Tζέιμς Χόγκαν, εκπρόσωπος του αερομεταφορέα Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μειοψηφικός μέτοχος της Alitalia, ξεκαθάρισε ότι ναι μεν ο ιταλικός αερομεταφορέας «χρειάζεται σε βάθος αναδιάρθρωση, σε ευρεία κλίμακα, για να επιβιώσει και να μπορέσει, στο μέλλον, να αναπτυχθεί», επιβεβαίωσε δε, ότι η Etihad δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει μέτοχός της.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alitalia αεροπορική εταιρεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ