Πούτιν: Αναπόδεικτες φήμες τα περί ρωσικής επέμβασης στις αμερικανικές εκλογές - iefimerida.gr

Πούτιν: Αναπόδεικτες φήμες τα περί ρωσικής επέμβασης στις αμερικανικές εκλογές

Φωτογραφία: Alexander Zemlianichenko/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φήμες χαρακτήρισε τα όσα ακούστηκαν περί παρέμβασης της Ρωσίας στο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αναφέρεστε σε μία υπόθεση που δεν έχει αποδειχθεί από κανέναν. Αυτές είναι απλές φήμες που χρησιμοποιούνται στις εσωτερικές πολιτικές διαμάχες των ΗΠΑ» απάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τον ρόλο που έπαιξε η Μόσχα στις αμερικανικές εκλογές.

Η Μόσχα δεν επιθυμεί να παρεμβαίνουν ξένες δυνάμεις στη ρωσική πολιτική, διαμήνυσε στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου και ερωτηθείς για νέες φήμες περί εμπλοκής της Ρωσίας, στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, της 24ης Σεπτεμβρίου αυτή τη φορά, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν κατηγορηματικός «(Η Μόσχα) δεν παρενέβη ποτέ στην πολιτική ζωή και την πολιτική διαδικασία άλλων χωρών και δεν θέλουμε κανένας να επεμβαίνει στη δική μας πολιτική ζωή και την εξωτερική πολιτική».

Αντίθετα, επεσήμανε ότι ξένες δυνάμεις έχουν προσπαθήσει να επέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας ακόμη και μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στις ΗΠΑ ήταν το αποτέλεσμα εγχώριων, αμερικανικών πολιτικών αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε.

Από την πλευρα της η Γερμανίδα Καγκελάριος απάντησε ότι δε φοβάται ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις γερμανικές εκλογές.

«Δεν αγχώνομαι, θα αγωνιστώ στις εκλογές με βάση τις πεποιθήσεις μου» είπε η Άγκελα Μέρκελ επισημαίνοντας μάλιστα, ότι οι Γερμανοί θα αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα κάθε περίπτωση προβολής λανθασμένων πληροφοριών.

«Γνωρίζουμε ότι η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο είναι μια διεθνής πρόκληση» αλλά το Βερολίνο αναμένει ότι οι γερμανικές εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα, κατέληξε η Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Πούτιν Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ