Συνάντηση με Μέρκελ και τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ -Κινήσεις για τη Συρία από τον Πούτιν - iefimerida.gr

Συνάντηση με Μέρκελ και τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ -Κινήσεις για τη Συρία από τον Πούτιν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα στις 12:30 μ.μ. (19:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος το βράδυ της Δευτέρας.

Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Τραμπ είπε ότι οι δύο ηγέτες πιθανόν θα συζητήσουν τον πόλεμο στη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μπάσαρ Αλ Άσαντ και οι ΗΠΑ υποστηρίζει αντικαθεστωτικούς που προσπαθούν να τον ανατρέψουν.

Συνάντηση Πούτιν-Μέρκελ

Εντωμεταξύ, στο Σότσι θα συναντηθούν Ανγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν με την ατζέντα να περιλαμβάνει σημαντικά διεθνή θέματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι δύο ηγέτες, που θα συναντηθούν στις 2 Μαΐου στο Σότσι, θα συζητήσουν θέματα,που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην παρούσα φάση, όπως και την περαιτέρω προοπτική τους, τη συνεργασία στον ενεργειακό, εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, ενώ επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο. Παράλληλα, θα συζητήσουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την υλοποίηση των συμφωνιών του Μίνσκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ