Η Λεπέν σκοντάφτει στην ευρωφοβία της -Το 72% των Γάλλων δεν επιθυμούν έξοδο από το ευρώ - iefimerida.gr

Η Λεπέν σκοντάφτει στην ευρωφοβία της -Το 72% των Γάλλων δεν επιθυμούν έξοδο από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσδεθείτε: Λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι δεν τάσσεται πλέον κατά της ευρωζώνης και της ΕΕ.


Κι όμως, η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ και την ΕΕ είναι ο θεμέλιος λίθος του προγράμματος της Μαρίν Λεπέν. Καμία από τις υποσχέσεις της δεν μπορεί να τηρηθεί με την διατήρηση της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή ένωση.
Γιατί αυτή η κωλοτούμπα της τελευταίας στιγμής; διερωτώνται τα γαλλικά ΜΜΕ. Απλά, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων είναι αντίθετη με την έξοδο από το ευρώ (72%), γεγονός που αποτελεί μια κεραμίδα στο πρόγραμμα της Λεπέν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Liberation.
«Οπως στο μυθιστόρημα 1984 του Οργουελ, το ακροδεξιό κόμμα αλλάζει από τη μια ημέρα στην άλλη την αλήθεια του για το Frexit, το οποίο ζητάει χρόνια τώρα. Ειλικρινά, ποιός μπορεί να το πιστέψει; Αυτή η τούμπα δείχνει σε ποιό σημείο αυτό το κόμμα είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για να πετύχει το στόχο του: ένα εθνικιστικό πρόγραμμα μετατρέπεται στο παρά πέντε σε ευρωπαϊκό για να καθησυχάσει τους Γάλλους, ένα φιλελεύθερο οικονομικό πρόγραμμα γίνεται τελικά κοινωνικό για να ωθήσει την Αριστερά μακριά από την ψήφο Μακρόν κλπ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Liberation.
«Οπως πάνε σε λίγο θα κάνουν δηλώσεις υπέρ των μουσουλμάνων και κατά της Ρωσίας!» προσθέτει.

Η Λεπέν σκοντάφτει στην ευρωφοβία της -Το 72% των Γάλλων δεν επιθυμούν έξοδο από το ευρώ | iefimerida.gr 0


Οπως δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ το περασμένο Σάββατο, στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε ως πρόεδρος της Γαλλίας μετά από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «αυτοί [στο Εθνικό Μέτωπο] συνεχίζουν να το πιστεύουν, συνεχίζουν να το προβλέπουν, συνεχίζουν να προετοιμάζουν αυτό το επικίνδυνο σχέδιο της εξόδου της Γαλλίας από την ευρωζώνη και από την ευρωπαϊκή ένωση. Το καμουφλάρουν, το κρύβουν, το σβήνουν γιατί ξέρουν καλά ότι οι Γάλοι δεν θέλουν να φύγει η χώρα τους από την Ενωση, να χάσουν το ευρώ και το ενιαίο νόμισμα, γιατί οι Γάλλοι γνωρίζουν καλά τι θα συνέβαινε με τις προσωπικές τους οικονομίες, τι θα συνέβαινε στην αγοραστική τους δύναμη, την πιστωτική τους δύναμη, ότι θα σήμαινε μια οπισθοχώρηση τραγική της κατάστασής τους.
Και αυτοί [στο Εθνικό Μέτωπο], δεν θέλουν να φοβίσουν, αλλά φοβίζουν. Επειδή δεν θέλουν να φοβίσουν, προτιμούν να αφήσουν για αργότερα όσα έχουν σχεδιάσει αν από δυστυχία η υποψήφια της άκρας δεξιάς κερδίσει την εκλογή στις 7 Μαίου.
Ολα όσα προτείνει [η Μαρίν Λεπέν] βάζουν την Γαλλία έξω από την ευρωζώνη και από την ευρωπαϊκή ένωση. Επομένως δεν θα υπάρχουν καν διαβουλεύσεις. Θα γίνει πράξη από το γεγονός ότι δεν θα γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες που οι Γάλλοι έχουν λάβει
».
Με την ομιλία του αυτή ο Ολάντ τα είπε όλα: το να ψηφίσεις Λεπέν στη Γαλλία σημαίνει ότι ψηφίζεις για το τέλος της Γαλλίας εντός του ευρώ και εντός της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λεπέν ευρωφοβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ